Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği yayımlandı

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği yayımlandı

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikte Tıpta Uzmanlık Kurulu oluşturulması, kurulun yapısı ve görevleri yer aldı.

Yönetmeliğin amacı, tıp ve diş hekimliği alanlarında uzmanlık eğitimi, uzmanlık belgelerinin verilmesi ve Tıpta Uzmanlık Kurulunun çalışma usul ve esaslarını düzenleme olarak ifade edildi. Yönetmeliğin,  Tıpta Uzmanlık Kurulu ile tıp ve diş hekimliği alanlarında eğitim vermeye yetkili kurum ve uzmanlık eğitimi ile ilgili programları ve kişileri kapsadığı belirtildi. 

Kurul, bakan yardımcısı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü veya görevlendireceği hukuk müşaviri olmak üzere 3, 1'i diş tabibi olmak üzere eğitim hastanelerinden  Sağlık Bakanı'nın seçeceği 5, tıp fakültesinden 5 ve diş hekimliği fakültesinden 1 üye arasından YÖK'ün seçeceği birer, Türk Tabipleri Birliğinin seçeceği 1, Türk Diş Hekimleri Birliğinin seçeceği 1 üyeden oluşacak. Yönetmeliğe göre kurulun asil üye sayısı kadar yedek üye de belirlenecek.

Tıpta ve Diş Hekimliğinde UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete’de yayımlandı. Beyaz Reform, vaat edilmiş sonuçları ve açtığı imkânlarla devam ediyor.
Hayırlı olsun.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) September 2, 2022

Uzman olmaları ve en az 3 yıllık eğitim görevlisi ya da profesör unvanına sahip bulunmaları şartı aranacak üyelerin görev süreleri 2 yıl ile sınırlı olacak. Görev süresini tamamlayan üyeler yeniden üye olarak seçilebilecek. 

Yönetmelikte kurulun görevleri de şöyle sıralandı: Kurumlara program temelinde uzmanlık eğitimi yetkisi verilmesi ve bu yetkinin kaldırılmasına ilişkin teklifleri karara bağlamak, uzmanlık dallarının eğitim standardını da içeren uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarını belirlemek ve ilan etmek, ilgili uzmanlık dalının uzmanlık eğitimi çekirdek ve genişletilmiş müfredatlarına göre uygulama alanları ile temel görev ve temel yetkilerinin çerçevesini belirlemek.

TUS sonuçlarına göre 10 bin 876 aday yerleşti

 

2022 1. Dönem TUS sonuçları açıklandı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER