Tosuncuk: "Hakimler, Savcılar, Belediye Başkanları... 'Seni Destekliyoruz' Diyen Yüzlerce İnsan Vardı"

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın “Benim o dönemde arkamda bir güç vardı.

Tosuncuk:

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın “Benim o dönemde arkamda bir güç vardı. Ancak bu güç sanıldığı gibi karanlık bir güç değildi” dedi. 

s-bb446059f6a3f3e31e51fa1a74b8f634cf38b2
Kurucusu olduğu 'Çiftlik Bank' üzerinden binlerce kişiyi dolandıran 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın cezaevinden tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu’nun sorularını yanıtladı.‘Yurt dışındayken Çiftlik Bank’a para yatıran kişi yada kişilerle irtibatınız oldu mu?’ sorusuna Aydın’ın cevabı “İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkana kadar bazı üyelerle, grup liderleri ile görüştüğüm oldu. Mal varlığıma el konulduğu için ben de onları savcılığa yönlendirdim. Yurt dışında bulunan mal varlığım, Bitcoin ile de ödeyeceğimi söylemiştim. Yurt dışında da mal varlığıma el konuldu. Sözümü tutamayacağımı anlayınca iletişimi kopardım” şeklinde oldu.

‘Seni destekliyoruz’ diyen yüzlerce insan vardı’

s-375b01072d5f76b4843b9d2e4ef38e93ee4aa4
‘Başından beri yalnız mıydınız’ sorusu üzerine Aydın “Benim o dönemde arkamda bir güç vardı. Ancak bu güç sanıldığı gibi karanlık bir güç değildi. Dönemin sivil, askeri, bürokrasiden, bakanlar, milletvekilleri, hakimler, savcılar, belediye başkanları, kaymakamlar, askeri, polisi her kesimden ‘yürü Mehmet arkandayız, sonuna kadar yanındayız, sen devlet için faydalı olanı yapıyorsun seni destekliyoruz’ diyen yüzlerce insan vardı” dedi.

‘Mal varlığıma el konuluncaya kadar ödeme yapıldı’

“Tehditler ve şantajlara karşı terör örgütü DEAŞ ve yerel mafya benden para istediler. Bunlara karşı durduğum için medyadaki güçlerini kullandılar, fitili ateşlediler” diyen Aydın, mağdurlar hakkında “Sözleşme kapsamında ana para iadesi için ihtarname gönderen bazı üyelere mal varlığıma el konuluncaya kadar ödeme yapıldı” ifadelerini kullandı.Aydın, cezaevinden çıkınca yapacağı ilk işin ‘yaylaya çıkmak’ olduğunu da söyledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER