Trabzonlulardan Özür Diledi: Kahramanmaraş Belediye Başkanı, 'Sizi Biz Müslüman Yaptık" Sözleri Nedeniyle Tepkilerin Odağında

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, esnaf ziyareti yaptığı sırada Trabzonlu olduğunu söyleyen bir kadına, "Sizi biz Müslüman yaptık" dedi.

Trabzonlulardan Özür Diledi: Kahramanmaraş Belediye Başkanı, 'Sizi Biz Müslüman Yaptık

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, esnaf ziyareti yaptığı sırada Trabzonlu olduğunu söyleyen bir kadına, "Sizi biz Müslüman yaptık" dedi. Gelen tepkiler üzerine Güngör, sözlerinin "şaka ve espri mahiyetli" olduğunu ve çarpıtılarak amacı dışında aktarıldığını söyledi. Güngör açıklamasında "Hiçbir art niyet ve ima taşımayan, kastı aştığı anlaşılan bu diyalogdan dolayı başta hanım kardeşimiz olmak üzere bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Basına yansıyan görüntülerin ardından Güngör'e tepkiler yükseldi.

Basına yansıyan görüntülerin ardından Güngör'e tepkiler yükseldi. Basına yansıyan görüntülerin ardından Güngör'e tepkiler yükseldi. Görüntülerde, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün esnaf ziyareti yaptığı sırada Trabzonlu olduğunu söyleyen bir vatandaşa, "Sizi biz Müslüman yaptık" dediği, kadının ise şaşırarak “Ne demek yani o?” diye sorduğu duyuluyordu.

Gelen tepkiler ardından Hayrettin Güngör'ün yaptığı açıklama şöyle

s-38539dff28fbc7951a3ec33b2426803ecf0528
"Çarşı ziyaretimiz sırasında karşılaşmış olduğumuz şehrimizde mukim Trabzon'lu bir hanım kardeşimizle "şaka ve espri" mahiyetli ifademiz çarpıtılarak amacı dışında aktarılmıştır. Tarihten ve Saçaklızadelerden bu yana Trabzon ve Kahramanmaraş kardeşliğini espriyle ifade etme amacıyla edilen sözlerimin maksadı dışında bir anlam yüklenerek medyada paylaşılmasından dolayı son derece üzgün olduğumu belirtmek isterim. Hiçbir art niyet ve ima taşımayan, kastı aştığı anlaşılan bu diyalogdan dolayı başta hanım kardeşimiz olmak üzere bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER