Trump, Facebook ve Twitter'a geri mi dönüyor?

Beyaz Saray'a geri dönmeyi planlayan eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter ve Facebook'a dönmeyi planlıyor. Twitter hesabına tekrar erişim sağlayan kampanya ekibi, Facebook'un ana şirketine, iki yıl önce ABD Kongre Binası isyanı nedeniyle kilitlenen hesab.

Trump, Facebook ve Twitter'a geri mi dönüyor?

Beyaz Saray'a geri dönmeyi planlayan eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter ve Facebook'a dönmeyi planlıyor.

Twitter hesabına tekrar erişim sağlayan kampanya ekibi, Facebook'un ana şirketine, iki yıl önce ABD Kongre Binası isyanı nedeniyle kilitlenen hesabının blokesini kaldırması için resmi olarak dilekçe verdi.

Sputnik News’in NBC News'e dayandırdığı haberine göre, Trump'ın ekibi tarafından Meta'ya yazılan mektupta "Başkan Trump'ın Facebook hesabına getirilen yasağın kamusal söylemi önemli ölçüde çarpıttığına ve engellediğine inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dilekçede ayrıca, 'Başkan Trump'ın platforma derhal geri getirilmesini tartışmak için bir toplantı düzenlenmesi' talebinde bulunuldu.

Bir Meta sözcüsü ise, şirketin 'belirlenen sürece uygun olarak önümüzdeki haftalarda bir karar açıklayacağını' söyledi ve Trump hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk ise, 19 Kasım'da Trump'ın hesabını açtı ve ardından şirketin önceki liderliğini yasak için eleştirdi.

Trump Twitter kararını açıkladı

 

Beyaz Saray: Trump Twitter'da kalacak

 

Trump Twitter takipçilerini engelleyemeyecek

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER