Trump ifade vermeyi reddetti

ABD’de 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınıyla ilgili Temsilciler Meclisinde kurulan 6 Ocak Soruşturma Komitesi, eski Başkan Donald Trump’ın ifade vermeyi reddettiğini açıkladı. Komitenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Trump’ın 2020 başkanlık seçimlerini boz.

Trump ifade vermeyi reddetti

ABD’de 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınıyla ilgili Temsilciler Meclisinde kurulan 6 Ocak Soruşturma Komitesi, eski Başkan Donald Trump’ın ifade vermeyi reddettiğini açıkladı.


Komitenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Trump’ın 2020 başkanlık seçimlerini bozmak ve yetki devrini engellemek için plan yaptığı iddia edildi:

“Eski Başkan Trump, Seçilmiş Komitenin, ifade vermesi için gelmesini gerektiren mahkeme celbine uymayı reddetti. Avukatları, ifade verme konusunda herhangi bir anlaşma yapma girişiminde bulunmadı.  O, Amerikan halkına cevap vermekle yükümlüdür. Komite, bu davada sonraki adımları ve eski Başkan'ın itaatsizliğini değerlendirecektir.”
 

Trump ifadeye çağrılmıştı

ABD Temsilciler Meclisi 6 Ocak Soruşturma Komitesi, eski Başkan Donald Trump'ı, 13 Ekim'deki oturumunda, Kongre baskını hususuna ilişkin ifadeye çağırmıştı.

Komite, Trump'ın avukatlarından, 14 Kasım'a kadar eski Başkan'ın yeminli ifadesiyle, Kongre üyeleri ve aşırılık yanlısı gruplar arasındaki kişisel iletişimler de dahil olmak üzere bir dizi ilgili belge talebinde bulunmuştu.

Donald Trump da 12 Kasım’da, Komitenin mahkeme celbinin önüne geçmek için federal mahkemeye başvurmuştu.

Mahkemeye sunduğu başvuru dilekçesinde, "Trump, ABD'nin eski Başkanı olarak, Kongre önünde ifade vermeye zorlanmak konusunda mutlak dokunulmazlığa sahiptir. Trump'a verilen mahkeme celbi, yürütme organına haksız yere izinsiz müdahale kapsamında, geçersiz, yasa dışı ve uygulanamaz olarak değerlendirilmelidir." ifadeleri yer almıştı.

Öte yandan Kongredeki komitelerin ifade çağrısını yerine getirmemek suç sayılıyor. 

Trump, mahkeme celbini engellemek için dava açtı

 

Trump: Muhteşem Beyaz Saray'ı geri alacağız

 

Başyargıç'tan eski ABD Başkanı Trump lehine karar

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER