Trump'ın paylaşımı Zuckerberg'e 7,2 milyar dolar kaybettirdi

ABD'de onlarca şirket, Başkan Donald Trump'ın güç içerikli paylaşımını silmeyen Facebook'tan reklamlarını geri çekti.

Trump'ın paylaşımı Zuckerberg'e 7,2 milyar dolar kaybettirdi

ABD'de onlarca şirket, Başkan Donald Trump'ın güç içerikli paylaşımını silmeyen Facebook'tan reklamlarını geri çekti. Bu adımın, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'e faturalandırıldığı ve Zuckerberg'in 7,2 milyar dolar kaybettiği ifade edildi.

TWITTER, TRUMP'IN PAYLAŞIMLARINI SINIRLANDIRDI

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin göre gözaltına alındığı sırada öldürülen siyahi George Floyd için başlayan protestolar baskı olaylarına dönüşmüştü. ABD Başkanı Donald Trump, protestolara ilişkin yaptığı paylaşımda, "Yağma başlarsa alev açarız" dedi ve Twitter, tarihte öncelikle bir devlet başkanının paylaşımını "güç içerdiği" gerekçesiyle sınırlandırdı.

FACEBOOK SINIRLANDIRMADI

Twitter'ın bu adımının ardından gözler Facebook'a ve Mark Zuckerberg'e çevrildi ama Zuckerberg, Trump'ın laf konusu paylaşımının Facebook kurallarını ihlal etmediğini belirterek paylaşımı silmedi ya da sınırlandırmadı.

ZUCKERBERG'İN SERVETİ 7,2 MİLYAR DOLAR ERİDİ

ABD'de onlarca şirket, paylaşımın silinmemesi üstüne Facebook'tan reklamlarını geri çekti. Bu adımın da finansal olarak Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'e yansıdığı ifade edildi. Facebook'un hisselerinin yüzde 8,3 değer kaybettiği ve Zuckerberg'in servetinden 7,2 milyar dolar kaybettiği ve toplam servetinin 82,9 milyar dolara düştüğü ifade edildi. öte yandan, Zuckerberg'in dünyanın en zenginleri listesinde de 4'üncü sıraya gerilediği aktarıldı.

Trump'ın paylaşımı Zuckerberg'e 7,2 milyar dolar kaybettirdi

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER