Trump'ın Yasaklayacağını Söylediği Çinli TikTok'a Microsoft Talip Oldu

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Microsoft'un, Çinli TikTok uygulamasını satın almak için görüştüğü iddia edildi.

Trump'ın Yasaklayacağını Söylediği Çinli TikTok'a Microsoft Talip Oldu

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Microsoft'un, Çinli TikTok uygulamasını satın almak için görüştüğü iddia edildi. ABD Başkanı Trump'ın "yasaklamaya hazırlanıyoruz" dediği TikTok uygulaması, kullanıcılarının bilgilerini Çin yönetimine bildirmekle suçlanıyordu.  s-d14cd837d4b446668165f573d2f72ae4480541
Euronews'un New York Times'tan aktardığı habere göre, söz konusu satın almaya yönelik görüşmelerin, ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok'u yasaklamaya yönelik adımlar atmayı değerlendirdiklerini açıklamasının hemen ardından gündeme geldiği ifade edildi.Microsoft'un, TikTok uygulamasını satın almak için görüşmelerde bulunduğu, sürecin hangi aşamada olduğunun ise bilinmediği kaydedildi.

Sabah saatlerinde açıklama yapan Başkan Donald Trump, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u yasaklamak için kararname imzalayacağını açıklamıştı.

s-7e6d320fd71ed4ae00f672fab4b1d870c187a9
Florida ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan ve TikTok'a karşı alınacak önlemleri uzun süredir düşündüklerini vurgulayan Trump, "TikTok'u ABD'de yasaklayacağız." ifadesini kullanmıştı.

Detaylar

24 Saat İçinde Resmileşebilir: Trump 'TikTok'u ABD'de Yasaklayacağız' Dedi -

TikTok'tan Trump'a yanıt: Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz

TikTok'un ABD'deki CEO'su Vanessa Pappas ise Donald Trump'ın tehditlerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.Pappas, şirketin Twitter hesabından yaptığı video açıklamasında, "Her gün TikTok kullanarak günlük yaşantımıza yaratıcılık ve neşe katan milyonlarca Amerikalıya, teşekkürler demek istiyorum. Sizin sayısız desteğini duyduk ve teşekkür etmek istiyoruz. Hiçbir yere gitme niyetinde değiliz… Daha uzun zaman için buradayız" ifadelerini kullandı.

Dünya çapında 800 milyon aktif kullanıcıya sahip olan TikTok'un, kullanıcılarının kişisel bilgilerini Çin yönetimine bildirdiği iddia ediliyor.

s-bb3e498d8f7583ae6b5878e4d9bb0299294028
Çok sayıda Amerikalı uzman, firmanın ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğu yönünde görüş bildiriyor.ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da temmuz başında TikTok uygulaması da dahil olmak üzere Çin menşeli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı planladıklarını açıklamıştı.Euronews ve Sputnik Türkiye
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER