Trump Sosyal Medya Kararnamesini İmzaladı: 'Hakkım Olsa Twitter'ı Kapatırım'

ABD Başkanı Trump, sosyal ağ şirketlerine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Trump Sosyal Medya Kararnamesini İmzaladı: 'Hakkım Olsa Twitter'ı Kapatırım'

ABD Başkanı Trump, sosyal ağ şirketlerine ilişkin kararnameyi imzaladı. Trump "Twitter, saygıdeğer bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, yasal bir süreç yürüteceğiz" dedi. 

s-feb9dc1ad53e3139d94da89ede7ec32f01bf7b
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformlarının paylaşımlardan yasal olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzaladı. Trump, sosyal medyaya ilişkin yeni düzenlemeler getiren kararnameye, Beyaz Saray'da Oval Ofis'te düzenlenen törenle imza attı.

"ABD tarihinde ifade özgürlüğünün karılaştığı en büyük tehlikelerden birini alt etmek için bugün buradayız"

"ABD tarihinde açıklama özgürlüğünün karılaştığı en büyük tehlikelerden birini alt etmek için bugün buradayız""ABD tarihinde açıklama özgürlüğünün karılaştığı en büyük tehlikelerden birini yenmek için bugün buradayız" İmza töreninde konuşan Trump, kararnamede, internet şirketlerini kullanıcılarının paylaştığı içeriklerden sorumluluk sahibi tutmayan yasanın değiştirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, sosyal medya platformlarının artık kullanıcılarına uyguladığı sansürden ve platformlarda yapılan paylaşımlardan sorumluluk sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.  Trump, "Amerika tarihinde, açıklama özgürlüğünün karşılaştığı en büyük tehlikelerden birisini alt etmek için bugün buradayız." ifadesini kullandı.

Twitter hesabını kapatacak mı?

Kararnameyi imzaladığı esnada Oval Ofis'teki bir gazetecinin "Twitter hesabınızı silecek misiniz?" şeklindeki sorusunu ise "Bu ülkede daha adaletli bir basın olsaydı bunu içinden gelerek yapardım oysa basın adaletsiz olduğu için ben sosyal ağ üzerinden çoğu insana ulaşıyorum." biçiminde yanıtladı.

"Hakkım olsa kapatırım"

s-a8c556a4414354bd621ff1f4eb0dcfd8076933
Twitter'ın "bilgiyi doğrula" seçeneğini "siyasi aktivizm" olarak nitelendiren ve sosyal medya şirketlerinin "tekelcilik" yaptığını savunan Trump, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve yasal hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, yasal bir işlem yürüteceğiz." diye konuştu. Trump keza, Minnesota'da polis şiddetiyle öldürülen George Floyd'un vefat anlarına ilişkin videoyu da "şok edici" olarak nitelendirdi.

Trump ve Twitter aralarında "bilgiyi doğrulama" tartışması

Trump-Twitter Geriliminde Son Tango: 'Yeni Düzenleme Getireceğiz veya Tamamen Kapatacağız' - Twitter, son günlerde sosyal ağ platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bir takım paylaşımlarının altına eklediği "bilgiyi düzeltme" etiketini, salı günü Trump'ın California eyaletindeki "uzak oylama" konusunda attığı tweetlere de uygulamıştı.Söz konusu uyarının gündem olmasının gerisinde Trump olay hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter'ı "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye niyetlenmek" ve "ifade özgürlüğünü sınırlama getirmek" ile itham etmişti.Trump, çarşamba sabahı yaptığı Twitter paylaşımında ise "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya kuvvetli düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız." ifadesini kullanmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER