Trump’tan Barış Pınarı Harekâtı'na İlişkin Yeni Açıklama ve 'Ekonomik Bedel' Vurgusu

ABD Başkanı Donald Trump’tan Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Trump’tan Barış Pınarı Harekâtı'na İlişkin Yeni Açıklama ve 'Ekonomik Bedel' Vurgusu

ABD Başkanı Donald Trump’tan Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin yeni açıklamalar geldi. Obama yönetimini suçlayan ve "Türkiye'nin ölümcül düşmanı PKK ile anlaşma yaptı" diyen Trump, "Harekâtın oradaki Kürt nüfusu yok etmesi halinde Türk ekonomisini mahvederim" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen bir ödül töreni sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

s-0dadd2343fe96b86f1405a825905b4cd175109
AP Trump, Türkiye’nin Suriye operasyonu konusundaki açıklamasında “Her iki tarafla da konuşuyoruz. Operasyon bölgesinde askerimiz yok. Türkiye ile 3 yıldır görüşüyorduk. Bunu uzun süredir yapmak istiyorlardı. 30 gün diye girdik, yıllarca kaldık. Sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz. Birilerinin bu kararı alması gerekiyor” dedi. Trump’tan Barış Pınarı Harekâtı'na İlişkin Yeni Açıklama ve 'Ekonomik Bedel' VurgusuTrump’tan Barış Pınarı Harekâtı'na İlişkin Yeni Açıklama ve 'Ekonomik Bedel' Vurgusu Kaynak: BBC Türkçe ABD Başkanı bir gazetecinin "Kürtlerin yok edilmesinden kaygı duyup duymadığı" yönündeki sorusuna "Bu olursa Türkiye ekonomisini mahvederim. Bunu daha önce bir kez Pastör Brunson ile yaptım" yanıtını verdi.

Türkiye'nin uzun süredir PKK ile mücadele ettiğini söyleyen Trump, eski Başkan Obama'nın "Türkiye'nin ölümcül düşmanı PKK ile anlaşma yaptığını" ifade etti.

s-9877b8e3dc8acb9cf8140631be398a08a155fc
Reuters Suriyeli mültecilerin durumuyla ilgili Trump, "Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya yayılacaktı" sözlerini kullandı.Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in Türkiye'ye karşı yaptırım tehditlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Trump, "Ben zaten Erdoğan'a gerekirse yaptırımlardan daha da öteye geçebileceğimi söyledim. Sanırım Lindsey burada (Suriye) 200 yıl daha durmak istiyor. Ama ben bu konuda hemfikir değilim." diye konuştu. Trump, "Erdoğan, Suriyelilerin geldikleri yere geri dönmelerini istiyor. Bunu nasıl yapacağına bakacağız. Bunu yumuşak bir şekilde yapabilir, daha sert bir şekilde yapabilir. Ama eğer adaletsizlik yaparsa büyük bir ekonomik bedel öder" mesajını verdi
Anadolu Ajansı, BBC Türkçe ve VOA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER