Trump'tan Veda Konuşması: 'On Yıllardır Yeni Savaşlar Başlatmayan İlk Başkan Olmaktan Gurur Duyuyorum'

Amerikan halkına veda konuşması yapan Trump, "Özellikle on yıllardır yeni savaşlar başlatmayan ilk başkan olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. 'İttifaklarımızı yeniden canlandırdık'3 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinde Demokrat rakibi Joe Biden karşısında ma.

Trump'tan Veda Konuşması: 'On Yıllardır Yeni Savaşlar Başlatmayan İlk Başkan Olmaktan Gurur Duyuyorum'

Amerikan halkına veda konuşması yapan Trump, "Özellikle on yıllardır yeni savaşlar başlatmayan ilk başkan olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

'İttifaklarımızı yeniden canlandırdık'

s-fabca0c317835c358e369f45cc862fadfc7d3a
3 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinde Demokrat rakibi Joe Biden karşısında mağlup olan ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan halkına hitaben bir veda konuşması gerçekleştirdi.Trump, yaptığı açıklamada "Çetin savaşları, en çetin kavgaları, en zor seçimleri göğüsledim; çünkü beni bunun için seçtiniz" diyerek "İttifaklarımızı yeniden canlandırdık ve dünya uluslarını, Çin'e karşı koymaları için daha önce görülmemiş bir biçimde bir araya getirdik" ifadelerini kullandı.

'Politik şiddet, Amerikalılar olarak değer verdiğimiz her şeye saldırıdır'

s-3493801e91525a94d57f143cb0eb8cfa61fd3a
"Cesur diplomasimiz ve ilkeli gerçekçiliğimizin bir sonucu olarak, Orta Doğu'da bir dizi tarihi barış anlaşmasına ulaştık" vurgusunu yapan Trump, şöyle devam etti:
"Bu, yeni bir Ortadoğu'nun şafağı ve askerlerimizi eve getiriyoruz. Özellikle on yıllardır yeni savaşlar başlatmayan ilk başkan olmaktan gurur duyuyorum."
ABD Başkanı, konuşmasında ayrıca 6 Ocak'ta Washington DC'de Kongre binasına düzenlenen baskını bir kez daha kınadı. Trump, "Tüm Amerikalılar, Kongre binasına yapılan saldırıdan dolayı dehşete düşmüştü. Politik şiddet, Amerikalılar olarak değer verdiğimiz her şeye saldırıdır. Buna asla müsamaha gösterilemez" yorumunda bulundu.ABD Başkanı Donald Trump, "Şimdi, çarşamba günü öğle saatlerinde iktidarı yeni bir yönetime devretmeye hazırlanırken, başlattığımız hareketin sadece başlangıç olduğunu bilmenizi istiyorum" diye kaydetti.

Trump'ın veda konuşması

Trump'ın veda konuşması Trump'ın veda konuşması 600754c15ceaa8bc2197b62e.jpg
ABD'de Nancy Pelosi'nin Bilgisayarını Çaldığı İddia Edilen Kişi Gözaltında: 'Rus İstihbaratına Satacaktı' - ABD, Çin'in Doğu Türkistan'da Soykırım Yaptığını Açıkladı: 'Özgürlüklerini Geri Verin' - CHP'li Başarır, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali İnşaatında Patlama Olduğunu Duyurdu: 'Kırılmayan Cam Kalmadı'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER