TÜİK Verilerine Göre Trafiğe Kaydı Yapılan Araç Sayısında Sert Bir Düşüş Yaşandı

Döviz kurunun aşırı yükselmesi ve sürekli gelen zamların ardından sıfır araç fiyatlarında çok ciddi bir fiyat artışı yaşandı. Bu artış öyle bir hale geldi ki TÜİK'in trafiğe kaydı yapılan araç raporuna göre hem geçen ay hem de geçen yıla göre çok ciddi bir azalma sö.

TÜİK Verilerine Göre Trafiğe Kaydı Yapılan Araç Sayısında Sert Bir Düşüş Yaşandı

Döviz kurunun aşırı yükselmesi ve sürekli gelen zamların ardından sıfır araç fiyatlarında çok ciddi bir fiyat artışı yaşandı.

Bu artış öyle bir hale geldi ki TÜİK'in trafiğe kaydı yapılan araç raporuna göre hem geçen ay hem de geçen yıla göre çok ciddi bir azalma söz konusu.

TÜİK'in verilerine göre Ekim ayı içinde 85 bin 691 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Bu oranı %50,8'ini otomobil, %22,8'ini motosiklet, %15,4'ünü kamyonet, %7,0'ını traktör, %2,9'unu kamyon, %0,5'ini minibüs, %0,4'ünü otobüs ve %0,2'sini özel amaçlı taşıtlar oluştururken, trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Eylül ayına göre %7,9 azaldı.

Verilere geçen yılın Ekim ayına baktığımızda ise trafiğe kaydı yapılan araç sayısının %25,1 azaldığı ortaya çıkıyor.

Bunun haricinde 2021 yılı verilerine bakmak gerekirse trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Ekim ayı sonu itibarıyla 25 milyon 105 bin 532 oldu.

Satın alınan araçların yakıt cinsine bakıldığında Ocak-Ekim döneminde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin %61,7'si benzinli olarak kaydedildi.

Araçların %23,9'u dizel, %8,9'u elektrikli veya hibrit olup %5,5'i LPG yakıtlı.Bunun yanı sıra Ocak-Ekim döneminde en fazla 1401-1500 silindir hacimli otomobil kaydı yapıldı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Biz Fiat Egea'dan Şaşmamaya Devam! Farklı Ülkelerde En Çok Satılan Otomobil Modelleri Açıklandı
Ülkemiz genelinde bir Fiat Egea salgını olsa da ... 0 23 Kasım, 13:52 Kia Sevilen SUV Modeli Kia Sportage'in 2023 Hibrit Versiyonunu Tanıttı
BMW'den Elektrikli SUV Hamlesi! BMW iX Türkiye Fiyatı Açıklandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER