Tunç Soyer: 'Flamingoların da Başkanıyım Dedim, Sığınmacılara mı Sahip Çıkmayacağım'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir yerel yönetici, bir insan olarak sığınmacılara kayıtsız kalmayacağını belirtti.

Tunç Soyer: 'Flamingoların da Başkanıyım Dedim, Sığınmacılara mı Sahip Çıkmayacağım'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir yerel yönetici, bir insan olarak sığınmacılara kayıtsız kalmayacağını belirtti. Soyer, "Burada yaşadıkları sürece hayatlarını iyileştirmek için her şeyi yapacağım" dedi.

s-92fda76cdf324939cce440eabbcebefe09f320
Türkiye bir yandan orman yangınları ve sellerin yol açtığı çok sayıda can kaybına neden olan afetlerle mücadele ederken, diğer yandan sığınmacı sorunu üzerine tartışmalar alevleniyor.Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sığınmacı sorununa ilişkin görüşlerini de paylaştı. İzmir’de 148 bin Suriyeli olduğunu aktaran Soyer, "Kent Adaleti Şube Müdürlüğü kurduk. Amacımız İzmir’de yaşayan mültecilerin hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmek. Baro ile yaptığımız anlaşmaya göre bir avukatın bulunduğu otobüs mahallelere gidiyor. Kadınlar, mülteciler, dezavantajlı kim varsa onlara adalet arayışında destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklara Türkçe öğretmeye çalışıyoruz. Sığınmacılar konusunda açık kapı politikası yanlıştı. Bunu iktidar üretti. Ancak bu yanlış uluslararası düzeyde çözülecek bir meseledir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok güzel bir tweeti vardı, “Bizim sorunumuz bu sorunu yaratanlarla, bu sorunun kurbanlarıyla değil” diyor. Tüm kalbimle katılıyorum" dedi.

"Burada yaşadıkları sürece hayatlarını iyileştirmek için her şeyi yapacağım"

s-20e4eff99657e94faebc80e34fd5d7af1bd100
"Benim bu konuya bir yerel yönetici, bir insan olarak kayıtsız kalmam, seyirci kalmam mümkün değil" diyen Soyer, "Oturduğum koltukta çözüm üretmek zorundayım. Günü gelir memleketlerine güle güle gitsinler. Ama burada kaldıkları sürece, ne zaman gidecekler, nasıl gönderirim, suyunu iki misline çıkarayım gibi bir şey yapmam. Ben İzmir’de yaşayan herkese, sadece onlara da değil… Ben “flamingoların da başkanıyım” dedim. Flamingolara sahip çıkarken onlara sahip çıkmayacak mıyım! Burada yaşadıkları sürece onların hayatını iyileştirmek için, konforlarını sağlamak için her şeyi yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Türkiye artık hedef ülke"

s-63fcdb54f302b4abea311a650047532def3295
Soyer şöyle devam etti:
"Şimdi başka bir tehdit var. Afgan göçü ile yüz yüzeyiz. Afganlarla Suriyeliler farklı. Taliban ciddi güç kazanıyor. Onun güç kazandığı şehirlerden insanlar kaçıyor. Eskiden sadece ekonomik nedenlerle kaçan Afganlar şimdi siyasi nedenlerle de kaçıyorlar. Eskiden transit geçiş için kullandıkları Türkiye şimdi hedef noktası. Suriyeliler çocuklarıyla kaçıp geldi. Biz kapılarımızı açtık onlara. Bunu yanlış bulsam da bu benim için mücadele edilmesi gereken bir sorun."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER