Tunceli'deki Dağ Keçileri 'Şimdilik' Kurtuldu: Bakanlık, Av İhalesini İptal Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tunceli'deki dağ keçilerini avlatmak için açtığı ihale, gelen tepkilerin ardından iptal edildi.

Tunceli'deki Dağ Keçileri 'Şimdilik' Kurtuldu: Bakanlık, Av İhalesini İptal Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tunceli'deki dağ keçilerini avlatmak için açtığı ihale, gelen tepkilerin ardından iptal edildi. İhalenin hazırlanacak rapor doğrultusunda yeniden ele alınacağı bildirildi. 

s-6c5b5c5f26289d97e2d2fe1ed6ac8ef908162e
Yapılan açıklamada, "İhale iptal edilmiş olup hazırlanacak rapor sonucuna göre hareket edilecektir" denildi.Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, şu açıklamayı yaptı:“Bilindiği üzere dünyanın birçok ülkesinde avcılık faaliyeti yürütülmektedir. Ülkemizde de bilimsel yönden envanteri yapılmış olan yaban keçileri popülasyonu içerisinde bulunan yaşlı erkek bireylerin bir kısmının avına avcılık kapsamında izin verilmektedir.Tunceli’de bilimsel metotlarla envanteri yapılan ve 13.07.2020 tarihinde 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde ihalesi yapılması hedeflenen yaban keçisi ihalesine yönelik sosyal, inanç, kaçak avcılık, yaban keçisi popülasyonu ve güvenlik açısından yerinde inceleme yapılarak bir rapor hazırlanması uygun görülmüştür. Bu nedenle 13.07.2020 tarihinde yapılacak olan ihale iptal edilmiş olup hazırlanacak rapor sonucuna göre hareket edilecektir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İhaleye ilişkin birkaç gün önce yaptığımız haber

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan İhale: Tunceli'de Koruma Altındaki Dağ Keçileri Avlanılabilecek -

İhale haberi, sosyal medyada #DağKeçilerineDokunma etiketiyle tepkilere neden olmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER