Türk dünyasında ortak yatırım fonu

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Bağdat Amreyev, 11 Kasım’da Semerkant’ta düzenlenecek olan zirvede Türk devletlerinin katılımıyla ortak bir yatırım fonunun oluşturulacağını söyledi. Özbekistan 24 TV kanalına konuşan Amreyev, zirvede onaylanacak olan Türk Yat

Türk dünyasında ortak yatırım fonu

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Bağdat Amreyev, 11 Kasım’da Semerkant’ta düzenlenecek olan zirvede Türk devletlerinin katılımıyla ortak bir yatırım fonunun oluşturulacağını söyledi.

Özbekistan 24 TV kanalına konuşan Amreyev, zirvede onaylanacak olan Türk Yatırım Fonu’nun oluşturulmasına yönelik çalışmaları tamamladıklarını belirtirken, “Bu, ekonomik entegrasyonumuz alanında ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır” diye konuştu.

TDT Genel Sekreteri, zirve katılımcılarının ulaşım koridorları, gümrük prosedürlerinin basitleştirilmesi, imtiyazlı ticaret ile ilgili bir dizi belgeyi de imzalayacaklarını söylerken, “Tüm Türk devletleri olarak hizmet ve yatırım sektörlerinde serbest ticaret rejimi oluşturmak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

2009 yılında kurulan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi), Kasım 2021’de İstanbul Zirvesi’nde adını Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirme kararı almıştı.

Organizasyona Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan üye olurken, Türkmenistan ve Macaristan da gözlemci olarak katılıyor. (Gazetemru)

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Tokayev'e destek

Tatar: Kıbrıs'ta anlaşma olacaksa kuzeyde egemen bir Türk devleti olmalı

Türk Devletleri Teşkilatı: Kazakistan'a destek vermeye hazırız

Türk devletlerinin bayraklarındaki 'gizli' mesajlar

Türk devletleri uzayda iş birliği yapacak

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER