Türk Kızılayı'ndan, Pakistan'da eğitim projesi

Türk Kızılay, başkent İslamabad'ın Golra ve Badia Kadir Bakşh bölgelerinde, okuldan ayrılmak zorunda kalan çocuklar için "Okula Dönüş Projesi" başlattı. Proje hakkında Golra'da bir okulda düzenlenen törene, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Türk Kızılay Pa.

Türk Kızılayı'ndan, Pakistan'da eğitim projesi

Türk Kızılay, başkent İslamabad'ın Golra ve Badia Kadir Bakşh bölgelerinde, okuldan ayrılmak zorunda kalan çocuklar için "Okula Dönüş Projesi" başlattı.

Proje hakkında Golra'da bir okulda düzenlenen törene, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı İbrahim Carlos Camilo, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

Büyükelçi Paçacı, burada yaptığı açıklamada, bu faaliyetin tam anlamıyla hayatı değiştiren bir proje olduğunu ifade ederek bunun, Pakistan ile Türkiye arasındaki iş birliğinin önemli bir örneği olduğunu kaydetti.

Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanı Camilo'da yaptığı açıklamada, çeşitli sebeplerle okuldan ayrılmak zorunda kalan 100 çocuğu yeniden eğitimle buluşturduklarını söyledi.

Aynı zamanda Comilo, çocukların 3 yıl boyunca hızlandırılmış eğitim alacaklarını ve diplomalarının Pakistan'da geçerli olacağını ifade ederek "Onlara kırtasiye yardımında bulunduk. Ayrıca öğrencilere okullarda beslenme de verilecek." dedi.

Türk Kızılay Afganistan’a yardım eli uzattı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılayın 154'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı

 

Kızılay Ukrayna sınırına ulaştı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER