Türkiye, Avrupa'daki Kovid-19 Hastalarını Kabul Edecek

"Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek?" Koca'dan Akşener'e yanıt Akşener’in açıklamasına yanıt veren Bakan Koca, “Sayın Meral Akşener, üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa'da yaşayan 5 Milyon insanımızdan Kovid-19'a yakalananların İstanbul'da, bir aci.

Türkiye, Avrupa'daki Kovid-19 Hastalarını Kabul Edecek
s-96ba59aec0e57b431154511ffca12043984d06

"Avrupa’nın Kovidli hastalarını kabul etmek ne demek?"

Koca'dan Akşener'e yanıt

Akşener’in açıklamasına yanıt veren Bakan Koca, “Sayın Meral Akşener, üzerinde siyaset yaptığınız konu, Avrupa'da yaşayan 5 Milyon insanımızdan Kovid-19'a yakalananların İstanbul'da, bir acil durum hastanemizde tedavi olabilmeleri konusudur. Alman Sağlık Bakanı yoğun bakım kapasitelerinin dolmaya başladığını açıkladı” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise Koca'ya "Bu karar tüm Alman vatandaşlarını da içine alıyor mu?" diye sordu.

Kluge ne demişti?

Dr. Hans Kluge, Twitter'dan yaptığı açıklamasında, 'Pandemiyi yalnızca dayanışma ile yenebiliriz. Zorlu kış aylarıyla karşı karşıya kalmışken sağlık sistemleri ve yoğun bakımları sıkıntılı durumda olan Avrupa ülkelerinden ihtiyaç duyulması halinde Kovid-19 hastalarının alınabileceğine ilişkin cömert teklifinden dolayı Dr. Fahrettin Koca'ya ve Türkiye'ye müteşekkirim. Türkiye, pandeminin başından beri 160 ülke ve 29 uluslararası kuruluşa Kovid-19 malzemesi göndererek ve 11 ülkeye 2 milyon dozu aşkın aşı hibe ederek önemli bir küresel dayanışma örneği gösterdi. Dr. Koca ve Türkiye'ye teşekkürler' ifadelerini kullanmıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER