Türkiye'de Yaşayan Çinlilerden Ayrımcılığa Karşı Mesaj: 'Virüsü Dışla, Çinliyi Değil'

Yaşamlarını Türkiye'de sürdüren 100’e yakın Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı,"Virüsü dışla, Çinliyi değil"sloganıyla bir bilgilendirme videosu yayımladı.

Türkiye'de Yaşayan Çinlilerden Ayrımcılığa Karşı Mesaj: 'Virüsü Dışla, Çinliyi Değil'

Yaşamlarını Türkiye'de sürdüren 100’e yakın Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı,"Virüsü dışla, Çinliyi değil"sloganıyla bir bilgilendirme videosu yayımladı. Videoda koronavirüsünün neden olduğu ayrımcılığa dikkat çekildi.

Türkiye'de Yaşayan Çinlilerden Ayrımcılığa Karşı Mesaj: 'Virüsü Dışla, Çinliyi Değil'Türkiye'de Yaşayan Çinlilerden Ayrımcılığa Karşı Mesaj: 'Virüsü Dışla, Çinliyi Değil' Çin’in Vuhan kentinden pek çok ülkeye yayılan ve yaklaşık 2 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden olan koronavirüsü (Covid-19), hem sağlığı hem de toplumsal yaşamı tehdit ediyor.Virüsün Çin Halk Cumhuriyeti kaynaklı olması nedeniyle farklı ülkelerdeki Çinliler; restoranda, toplu ulaşım araçlarında, okulda ve benzeri yerlerde ayrımcılıkla karşı karşıya kalabiliyor.

"Biz sizi anlıyoruz, siz de bizi anlayın"

s-c91a2e995151c8ff468f0c403c7904954eadeb
İndependent Türkçe'nin aktardığına göre,bu duruma dikkat çekmek isteyen "Çin Vizyon" adlı grup, hem Türkiye'de bu tip olayların yaşanmaması hem de farkındalığın artması amacıyla bir video hazırlayarak sosyal medyada paylaştı.  "Virüsü dışla, Çinliyi değil" sloganıyla hazırlanan videoda, "Lütfen bir de ayrımcılıktan dolayı mağdur olmamıza izin vermeyin. Korkunuzun nedenini anlıyoruz, sizin de bizi anlamanızı istiyoruz" denildi.

“Yarasa yiyor musun?”

s-aae7209409d8f3a49c76b0a244ad4dcdbce38d
Videoda Türkiye’de yaşayan Çinli bir çocuk, ara tatil dönüşünde okulda kendisine “Yarasa yiyor  musun?” sorusunun sorulduğunu belirtirken, bir diğer Çinli ise “Yabani hayvanlarla ilgili diyorlar, yabani hayvan yiyen Çinli sayısı çok çok azdır” ifadelerini kullandı.Videoda ayrıca korona virüsünün yayılmaması için Çinlilerin ellerinden geleni yaptıkları savunuldu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER