Türkiye'nin olası operasyonu teröristleri köşeye sıkıştırdı! YPG'den Rusya'ya dikkat çeken çağrı

Türkiye, Suriye'ye olası yeni bir operasyon için siyasi ve askeri olarak tüm adımlarını atmaya devam ederken, Suriye Milli Ordusu'na da "hazırlıklı olun" talimatı gitti.

Türkiye'nin olası operasyonu teröristleri köşeye sıkıştırdı! YPG'den Rusya'ya dikkat çeken çağrı

Türkiye, Suriye'ye olası yeni bir operasyon için siyasi ve askeri olarak tüm adımlarını atmaya devam ederken, Suriye Milli Ordusu'na da "hazırlıklı olun" talimatı gitti. Bugüne kadar yapılan diğer 3 operasyonda da (2016'da Fırat Kalkanı, 2018'de Zeytin Dalı ve 2019'da Barış Pınarı) arkasına bakmadan kaçan terör örgütü YPG, yeni harekat sinyali sonrası bir açıklama yaptı.

"TÜRKİYE'YE KARŞI KOYAMADIK"

Terör örgütünün sözde resmi haber ajansına konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, olası bir operasyona karşı yeni strateji ve taktikler kullanmaya hazır olduklarını söyledi. Daha önceki operasyonlarda Türk ordusuna karşı koyamadıklarını itiraf eden teröristbaşı, "Afrin, Resulayn ve Tel Abyad'ta Türk ordusu şiddetli hava harekatı yaptı. Kullanılan teknoloji açısından güçlerimizle Onlar (Türk ordusu) arasında bir denge yoktu" dedi.

"RUSYA GARANTÖR OLARAK ROLÜNÜ YAPMALI"

ABD ve Rusya'nın, Ankara'nın harekat girişimine yeteri kadar ses yükseltmediğinden yakınan terörist sözcü, "Rusya açıklamalarıyla Erdoğan'ın tehditlerine karşı Suriye'yi savunduğu imajını yaratmaya çalışıyor. Ama çözüm bu değil. ABD ve Rusya gibi büyük güçlerin, Suriye'de bugüne kadar siyasi ve demokratik bir çözüm üretememesi 'utanç verici'" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın İdlib karşılığında Ayn el-Arab'ı (Kobani) Türkiye'ye teslim edip etmeyeceği sorusu üzerine Mahmud, "Bir anlaşma olabilir ama bu konuyu resmi olarak doğrulatamadık. Rusya, siyasi ve demokratik çözümde garantör bir güç olarak rolünü yapmalı" cevabını verdi.

Haberi Kaydet
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER