Türkiye'nin S-400 Denemelerine Başladığı İddiası: 'Sinop Yakınlarında Füze Fırlatıldı'

Reuters haber ajansı Sinop açıklarında gökyüzüne bir füze fırlatıldığını duyurdu.

Türkiye'nin S-400 Denemelerine Başladığı İddiası: 'Sinop Yakınlarında Füze Fırlatıldı'

Reuters haber ajansı Sinop açıklarında gökyüzüne bir füze fırlatıldığını duyurdu. Ajans daha önce Türkiye'nin bugün Karadeniz'de S-400 hava savunma sistemini deneyeceği haberini geçmişti.

s-39ac90eb2fb92dd91929c06570764921991f97
DW Türkçe'nin aktardığına göre ajans, Karadeniz'de Türkiye'nin bugün S-400 hava savunma sistemini denemesinin beklendiği bölgede bir füzenin gökyüzüne fırlatıldığını duyurdu.

Ajans haberini, bölgeden kendilerine gönderilen bir videodaki görüntülere dayandırdı.

Ajans haberini, bölgeden kendilerine gönderilen bir videodaki görüntülere dayandırdı.Ajans haberini, bölgeden kendilerine gönderilen bir videodaki görüntülere dayandırdı. Haberde Türkiye Savunma Bakanlığı'nın S-400'lerin denendiği yönündeki iddiayı ne doğruladığı ne de yalanladığı belirtildi. Savunma politikası analisti Turan Oğuz ajansa yaptığı açıklamada renk, yoğunluk, açı ve dumanın rotası bakımından videodaki görüntünün S-400 füzesi denemesine işaret edebileceğini söyledi. Oğuz görüntülere dayanarak hedefin "çok yüksekte olmadığının anlaşıldığını" belirtti.

Reuters, daha önce geçtiği bir haberde Türkiye'nin Sinop bölgesinde Navtex ve NOTAM mesajları yayımlamasının ardından bir hafta önce Karadeniz'e nakledilen Rus yapımı S-400 hava sisteminin bugün test edileceğini öne sürmüştü.

Türkiye, hafta başında 16-17 Ekim tarihlerinde geçerli olmak üzere Karadeniz üzerinde füze atışı yapacağı gerekçesiyle Havacılara Bilgi Notu (NOTAM) ve atış tatbikatı için de Navtex (denizcilik duyurusu) mesajı yayımlamıştı.Reuters'ın haberinde, NOTAM mesajında Sinop yakınlarındaki bir bölgenin atış için seçildiği ve deniz seviyesinden 200 bin fit yüksekliğe kadar da hava sahasının uçuşlara kapatıldığı bilgisinin yer aldığı belirtildi. Haberde, atış için 16 Ekim'de altı saatlik bir süre belirlendiği ifade ediliyor.

ABD'nin iddialar hakkındaki tepkisini NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay aktardı: "Ciddi sonuçları olur"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER