Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu

Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Nantes kentinde yapılan şampiyonanın son gününde kadınlarda 200 metrede Muhsi.

Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu

Türkiye Özel Sporcular Kadın Milli Takımı, VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

s-832816ca4d99ae11006620408b0c7acd637815
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Nantes kentinde yapılan şampiyonanın son gününde kadınlarda 200 metrede Muhsine Gezer ve yüksek atlamada Fatma Damla Altın gümüş madalya, erkeklerde ise 3 bin metrede Oğuz Türker bronz madalya kazandı.

Toplam 32 puanla Avrupa Şampiyonu

s-5a8928ed33af7c84f881d35e9312ac36de1419
Bu sonuçla Türkiye şampiyonayı 6 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 13 madalya ile tamamlarken, 32 puan toplayan Kadın Milli Takımı ise Avrupa şampiyonu oldu. Ayrıca, VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlama ve 60 metrede altın madalya kazanan Esra Bayrak ise en iyi kadın atlet seçildi.

'İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa'da bunu başardık'

'İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa'da bunu başardık''İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa'da bunu başardık' Milli takımın kafile başkanı Ensar Kurt, şampiyonada 6 kez İstiklal Marşı'nı okutmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Ne mutlu bize ki İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa'da bunu başardık. Özel sporcularımız madalyalarını kahraman şehitlerimize armağan ettiler ve şehitlerimizi asker selamı ile andılar. Özel sporcularımız şampiyonada 13 madalya kazanarak da bir rekora imza attılar. Bu başarıya destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Spor Genel Müdürü Mehmet Baylan'a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik'e teşekkür ediyorum" dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER