TÜSİAD'dan 'İklim Anlaşmasını Onaylayın' Çağrısı: 'Bedeli Koronavirüsten Ağır Olur'

TÜSİAD, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylaması gerektiğini belirterek, iklim değişikliğinin Türkiye’yi Kovid-19’dan daha sert vuracağı uyarısında bulundu. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, TÜSİAD Enerji ve Çevre Yuvarlak Masa Başkanı Cevdet Al.

TÜSİAD'dan 'İklim Anlaşmasını Onaylayın' Çağrısı: 'Bedeli Koronavirüsten Ağır Olur'

TÜSİAD, Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylaması gerektiğini belirterek, iklim değişikliğinin Türkiye’yi Kovid-19’dan daha sert vuracağı uyarısında bulundu.

s-1d08ae941e7b5a9ee1932e3274c424ca646eb6
Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, TÜSİAD Enerji ve Çevre Yuvarlak Masa Başkanı Cevdet Alemdar, TBMM İklim Araştırma Komisyonu’nda, AB Yeşil Mutabakatı’nın, görüşme süreci devam eden AB-Türkiye Gümrük Birliği güncellenmesinin kapsamına alınması olasılığına değinerek, “Biz Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı ciddi bir risk kaynağı olarak görüp ama bir taraftan da bunu iş dünyası olarak fırsata dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi. AB’nin temmuz içinde sınırda karbon düzenlemesini hayata geçireceği anımsatan Alemdar, Türkiye’nin ihraç ettiği ürünlerdeki karbon ayak izini düşürmesinin isteneceğine vurgu yaptı.

1.8 milyar euro yük

s-0eb32e46d4f25ef1f41880605d58865ed3f5ce
Sınırda karbon vergisinin uygulanmasıyla birlikte, Türkiye’ye yönelik ek vergi gelebileceği ihtimaline değinen Alemdar, “50 euro karbon vergisi uygulamasının ülkemize maliyeti yaklaşık 1.8 milyar euro olacaktır. Biz, bu vergi yükünü taşımak yerine gerçekten fırsata dönüştürmeyi kıymetli görüyoruz” ifadelerini kullandı.Alemdar, yeşil dönüşüm için kapsamlı yol haritaları bulunduğuna belirterek, “Kovid-19, en kırılgan kesimlerin daha fazla etkilendiği bir kriz oldu ama iklim değişikliği Kovid-19’dan çok daha sert bir şekilde gelecek” değerlendirmesinde bulundu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER