Twitch'te Kara Para Aklama Olaylarına İlişkin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı: Kredi Kartları Böyle Ele Geçirilmiş!

Çalıntı kredi kartları üzerinden anlaşmalı yayıncılara bit ve bağış gönderilere kara para aklandığı iddiası Twitch Türkiye'nin gündemini uzunca bir süre meşgul etmişti. Twitch'teki kara para aklama şebekesinin faaliyetlerine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. TRT Haber'i.

Twitch'te Kara Para Aklama Olaylarına İlişkin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı: Kredi Kartları Böyle Ele Geçirilmiş!

Çalıntı kredi kartları üzerinden anlaşmalı yayıncılara bit ve bağış gönderilere kara para aklandığı iddiası Twitch Türkiye'nin gündemini uzunca bir süre meşgul etmişti.

Gözaltılar Var! Birçok İlde Twitch Operasyonu

Twitch'teki kara para aklama şebekesinin faaliyetlerine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

TRT Haber'in aktardığı bilgilere göre Twitch Operasyonu'nun ikinci dalgasından önemli bilgiler var. Daha öncesinde gözaltına alınmış olan 18 kişinin 5'inin bilgisayar korsanı, 5'inin kara parayı aklamak için anlaşılan yayıncılardan olduğu, 4 kişinin ise korsanlar ve yayıncılar arasında anlaşmayı sağlayıp komisyon alan kişiler olduğu öğrenildi.

Aklanan para 1 milyon doların üzerinde.

Aktarılan bilgilere göre çalıntı kredi kartları üzerinden bağış ve bit yollama yolu ile 1 milyon doların üzerinde kara paranın sisteme sokulduğu ifade ediliyor. Bu para anlaşmalı yayıncılara Twitch üzerinden gittikten sonra yayıncılar paylarını alıp, kalan bakiyeyi ise korsanlara ulaştırıyordu.

Kredi kartlarını çalmak için sahte siteler kurmuşlar.

Pek çok ünlü markanın, market zinciri ve GSM operatörü gibi firmaların internet sitelerini taklit eden sahte adresler kullanan dolandırıcılar bu sitelere girilen kredi kartı bilgilerini çalıyorlardı. Sonrasında ise bu bilgiler Twitch üzerinden kara parayı aklamak için kullanılıyordu.

Olayın mağdurlarından biri TRT Haber'e yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

Kredi veya banka kartı bilgilerini sisteme girdiğinde kendisine internetten güvenli banka ödemesi için bir tane onay kodu geliyor. Bu onay kodunu, tutara dikkat etmeden girdiği için hesabından ilk fırsatta bin 500 tl çekiliyor. Daha sonra bir kere daha siteye girdiğinde, kendisine siteden uyarı geliyor. Şöyle diyor. Yanlış kodlama girdiniz, tekrardan siteye kod girer misiniz diye bir kere daha kod gönderiyorlar. Aynı sefer de bin 150 tl daha para çekiyorlar.Harcama ekstrelerini kontrol ettiğimizde bu para bir tane bankaya geçiyor, sanal bankaya geçiyor. Biz bu sanal bankayı aradığımızda kendisini şu şekilde dönüş yapıyorlar. Biz diyorlar sanal bankayız elektronik pos, elektronik hesap hizmeti veriyoruz internet üzerinden. Bizim herhangi bir sorumluluğumuz yok, biz parayı şu şu oyun şirketine aktardık diye böyle bir bildirimde bulundular.

İlginizi Çekebilir

Ucuza Oyun Almak İsteyenler Buraya: Steam Yaz İndirimleri Başladı!

Steam Yaz İndirimleri Boyunca 50 TL Altına Alabileceğiniz Her Türden 13 Harika Oyun Önerisi

Steam'in cüzdanlarımızı boşaltan ancak kütüphane...

Microsoft'un Solitaire ve Mayın Tarlası Gibi Oyunları Windows'un İçine Koymasının Ardında Yatan Esas Neden

Windows'a entegre olarak gelen Mayın Tarlası ve ...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER