Twitter, Rus Aşısı 'Sputnik V'in Hesabını Kısıtladı

Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısı Sputnik V'in resmi Twitter hesabına erişim, 'hesaptaki olağan dışı etkinlik' nedeniyle 'geçici olarak' kısıtlandı. Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Sputnik V aşısının Twitter hesabına eri.

Twitter, Rus Aşısı 'Sputnik V'in Hesabını Kısıtladı

Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısı Sputnik V'in resmi Twitter hesabına erişim, 'hesaptaki olağan dışı etkinlik' nedeniyle 'geçici olarak' kısıtlandı.

s-908cbd833454fd44215f93e7b2e67eafedcb83
Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Sputnik V aşısının Twitter hesabına erişim engelinin getirildiğini duyururken, sebebinin araştırıldığını bildirdi. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun açıklamasında, "Twitter üzerinden aşı ve nasıl çalıştığı ile ilgili tüm bilgileri açık bir şekilde paylaşıyorduk. Twitter üzerinden, Astra Zeneca’ya Sputnik V aşısının bir bileşenini kullanmasını teklif ettik ve ortak klinik araştırmalarla ilgili anlaşmaya vardık" ifadesine yer verildi. RDIF, tüm takipçilerine Twitter ile iletişime geçerek hesabın tekrar erişime açılmasını istemeleri çağrısında bulundu.

İlk aşı olarak duyurulmuştu

s-b95a08713df7794bf8f785c40099396a5ae3b6
Sputnik V aşısı, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamış ve böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu. Putin, İlk Koronavirüs Aşısının Rusya'da Geliştirildiğini ve Kızının Aşıyı Yaptıranlardan Biri Olduğunu Açıkladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER