Twitter, Trump'ın videolu paylaşımına 'manipüle edilmiş medya' etiketi ekledi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede son günlerde gündemde olan ırkçılık konusunda basının yaklaşımını eleştirmek için bir video paylaştı.

Twitter, Trump'ın videolu paylaşımına 'manipüle edilmiş medya' etiketi ekledi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede son günlerde gündemde olan ırkçılık konusunda basının yaklaşımını eleştirmek için bir video paylaştı. Paylaşımın takriben 2 saat arkasından Twitter'ın paylaşıma, "manipüle edilmiş medya" etiketi eklediği görüldü. Konuya ilişkin Trump cephesinden henüz bir izah etme gelmedi.

VİDEONUN İÇERİĞİ NEYDİ?

Trump, Eylül 2019'da çekilen ve internette o dönem gündem olan New York'ta beyaz ve siyah iki çocuğun yol ortasında koşarak birbirine sarıldığı anların görüldüğü videoyu kullandı.Videonun birincil kısmında beyaz çocuğun siyahımsı çocuğun peşinden koştuğu anların "Trump'a oy veren ırkçı, siyahiyi kovalıyor" daha alçak yazısıyla paylaşıldığı, sonra ise "fiilen olan" başlığıyla görüntünün orijinaline yer verildiği görülüyor.Videonun sonunda ise "Sorun Amerika'nın değil. Sorun yalancı basının." mesajı veriliyor.

Twitter, Trump'ın videolu paylaşımına 'manipüle edilmiş medya' etiketi ekledi

TRUMP-TWITTER KAVGASI VE SOSYAL MEDYA KARARNAMESİ

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önlemek için bir takım paylaşımların altına eklediği "bilgiyi doğrulama" etiketini, 26 Mart'ta Trump'ın California eyaletindeki "uzak oylama" konusunda attığı tweetlere de uygulamıştı.

TRUMP, TWITTER'I SUÇLAMIŞTI

Trump, bunun üzerine Twitter'ı "2020 seçimlerine müdahale" ile suçlamış, "Cumhuriyetçiler, sosyal ağ platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına müsade vermeyeceğiz, bu platformlara ya enerjik düzenlemeler uygulayacağız veya bunları kapatacağız." ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Mayıs'ta sosyal ağ platformlarının paylaşımlardan yasal olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzalamış ve "Twitter, saygıdeğer bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım." demişti.

TWITTER DAHA ÖNCE DE ETİKET EKLEMİŞTİ

Twitter, Trump'ın 28 Mayıs'ta, siyahi George Floyd'un öldürülmesine karşısında düzenlenen protestolara ilişkin yaptığı "Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız oysa yağma başladığında silahlar ateşlenir." paylaşımına da "şiddeti yüceltme" etiketi eklemiş, Beyaz Saray'ın paylaşımında da aynı etiketi kullanmıştı.

Twitter, Trump'ın videolu paylaşımına 'manipüle edilmiş medya' etiketi ekledi

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER