Uçamayacak Kadar Şişmanlar: Basra Körfezi'nde Çöpe Atılan Fast-Foodlarla Beslenen Obez Martılar Karaya Oturdu

Bahreyn'de kuşlar, çöpe atılan fast food'larla çok fazla beslendiği için uçamayacak kadar şişmanladı.

Uçamayacak Kadar Şişmanlar: Basra Körfezi'nde Çöpe Atılan Fast-Foodlarla Beslenen Obez Martılar Karaya Oturdu

Bahreyn'de kuşlar, çöpe atılan fast food'larla çok fazla beslendiği için uçamayacak kadar şişmanladı. Yetkililer, kuşların artık denizdeki balıklara yaklaşmamasından, sadece "meyve suyu ve tatlılara" ihtiyaç duymasından yakınıyor.

s-e5a04f01a039d8dc630d2ffd5b94bf90e0e131
Independent Türkçe'nin haberine göre Bahreyn'deki martılar, çöpe atılan yemeklerle çok fazla beslendiği için uçamayacak kadar şişman olarak nitelendirildi.Kuşlar, körfez krallığının baharatlı tavuktan ve yağda pişirilmiş pilavdan oluşan ulusal yemeği machboos tepsileriyle kendilerini tıka basa dolduruyor.Yetkililere göre martılar buna o kadar alıştı ki artık doğal beslenme alanlarından, yani denizden kaçınıyorlar.

Kuşlarda sağlık problemlerine yol açabilir...

s-55db8b3bc295cdbf4c08b3b79aaa6158f879ff
Britanya'daysa çöpe atılan yiyecekler martıları genellikle açık alanda bırakılan fast food yiyecekleri yedikleri iç kesimlere çekiyor.Liverpool Üniversitesi'ndeki araştırmacılar 6 yıl önce yaptıkları araştırmada paket servis yiyeceklerinden çok fazla yiyen kuşların şişmanladığını ortaya çıkarmıştı. Çalışma, bunun kuşlarda sağlık problemlerine yol açabileceğini ortaya koymuştu.

'Şişman martılar saygın mahallelerin itibarını düşürüyor'

s-913fa3858c74a6e4d7299c3a5e8eae6656ae5d
Bahreyn'in kuzey belediye meclisinin teknik komitesi başkanı Abdullah El Qubaisi, sokaklarda dolaşan şişman martıların "saygın mahallelerin itibarını düşürdüğünü" söyledi.
"Gıdaların uygunsuz şekilde atılmasına karşı önlem alınması çağrısında bulunarak, "Martılar artık çok kilolu hale geldikleri için uçamıyorlar. Onları yerde yürürken görüyoruz, sanki işten çıkıp öğle yemeği için eve gidiyorlar gibi.Onları sadece machboos ve benzeri geleneksel yemeklerin artıklarıyla beslenirken görüyoruz."
Bahreyn Gulf Daily News'e verdiği demeçte, "Bu kuşlar için yapılabilecek tek şey onlara bir sürahi meyve suyu ve çeşitli tatlılar servis etmek" dedi.Teknik olarak 'deniz martısı' (seagull) diye bir kuş olmasa da kuzey gümüş martıları (herring gulls), küçük gümüş martıları (common gulls), kara sırtlı martılar (black backed gulls) ve karabaş martılarına (black-headed gulls) genel olarak 'deniz martısı' adı veriliyor.Veterinerler, Instagram'da şişman evcil hayvan fotoğraflarının popüler olmasının hayvan sahiplerini hayvanlarını aşırı beslemeye teşvik ederek bu hayvanların sağlıklarını tehlikeye attığına dair de uyardı. 'İstanbul Depreminde Binaların Yüzde 20'si Kullanılmaz Hale Gelecek' - İlaç Fiyatlatına Yüzde 20 Zam Geliyor - Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki: 'Meseleyi Cumhurbaşkanı'na Yıkmak PKK'yı Aklamaktır'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER