Uçurtma Avcısı'nın Yazarı Halid Hüseyni: 'Afgan Kadınların 20 Yılllık Kazanımı Havaya Uçtu'

Büyük ilgi gören ve filme de çekilen Kite Runner (Uçurtma Avcısı) romanının yazarı Halid Hüseyni, Afgan kadınlarının son 20 yılda elde ettiği kazanımların "havaya uçtuğunu" söyledi. BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, Kabil'de dünyaya gelen Afgan Amerikalı yazar BBC .

Uçurtma Avcısı'nın Yazarı Halid Hüseyni: 'Afgan Kadınların 20 Yılllık Kazanımı Havaya Uçtu'

Büyük ilgi gören ve filme de çekilen Kite Runner (Uçurtma Avcısı) romanının yazarı Halid Hüseyni, Afgan kadınlarının son 20 yılda elde ettiği kazanımların "havaya uçtuğunu" söyledi.

s-1f9429874bbfea087c0f9b3e3988581ace1ebf
BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, Kabil'de dünyaya gelen Afgan Amerikalı yazar BBC Radio 4'teki Today programına yaptığı açıklamada "son 20 yıl zorlu olsa da, yanlış adımlar ve trajedilerle dolu olsa da, Afganistan'da ilerleme sağlandığının da bir gerçek olduğunu" belirtti.Hüseyni, kadınların Afgan Parlamentosu'na girebilmelerinin, emniyet müdürü olabilmelerinin, işgücüne katılabilmelerinin ve ülke genelinde kız çocuklarının okula gidebilmelerinini, milyonlarca Afgan'ın yaşamını iyeleştirdiğini söyledi.Hüseyni "Şimdi bunların hepsi havaya gitti ve bu kazanımların kalıcı olup olmayacağını zaman gösterecek" dedi. Sütün Fiyatı Uçtu, Peynirin Kilosu 80 Liraya Dayandı: Bir Damla Süt Olmayan Peynir Piyasada... - İstanbul'da Taksi Bulamadığı İçin İsyan Eden Berrak Tüzünataç'a Belediyeden Yanıt Gecikmedi - Afgan Kadınlar Kabil'de Taliban Protestolarına Başladı: 'Haklarımızı İstiyoruz...'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER