Ukrayna 40 yerleşim biriminin kontrolünü sağladı

İlk karşı saldırı haberi, Ukrayna'nın güney cephesinden geldi.

Ukrayna 40 yerleşim biriminin kontrolünü sağladı


İlk karşı saldırı haberi, Ukrayna'nın güney cephesinden geldi. Bu duyurudan birkaç gün sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bölgedeki bazı köyleri kurtardıklarını duyurdu. Bu karşı saldırıdan kısa süre sonra Ukrayna'nın doğusunda yer alan Harkiv bölgesinde çatışmalar yoğunlaştı.

Ukrayna kaynakları, 7 Eylül'den itibaren Harkiv bölgesinde yerleşim birimlerinin alınmaya başladığını açıkladı.

3 bin kilometrekarenin kontrolü yeniden sağlandı

Ukraynalı yetkililer, Harkiv'de 40'tan fazla yerleşim biriminin Ruslardan geri alındığını bildirdi. Zelenskiy de bu bölgede 3 bin kilometrekarenin kontrolünün yeniden sağlandığını ifade etti.

Zelenskiy, bölgedeki büyük yerleşim birimlerinden olan ve mart başında Rus ordusunun eline geçen Balakliya şehrinin, 8 Eylül'de geri alındığını resmi olarak doğruladı.

Harkiv'de ilerleyiş sürüyor

Ukrayna ordusu, Vovçansk, Şevçenkova, Kupianks, İzyum gibi stratejik öneme sahip yerleşim birimlerine girdi. Ukrayna'nın Harkiv cephesinde ilerleyişini sürdürdüğü söyleniyor.

Harkiv bölgesinin bazı kesimlerinde, Ukrayna güçlerinin Rusya sınırına yaklaştığı yönünde sosyal medyada paylaşımlar yapılsa da resmi makamlardan buna ilişkin açıklama olmadı.

Ukrayna ordusu, Harkiv bölgesinde saldırı stratejisine geçtikten bir hafta sonra Rusya'nın elindeki bazı bölgelerde 50 kilometre ilerlediklerini duyurdu.

Ruslar İzyum ve Balakliya'dan çekildi

Ukrayna tarafından gelen bazı bilgiler, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı. Rusya, 10 Eylül'de, daha önce ele geçirilen Harkiv bölgesindeki İzyum ve Balakliya şehirlerinden geri çekilmeye başladığını açıkladı.

Rusya'nın Harkiv saldırılarında 5 kişi öldü

 

Ukrayna ordusu, Harkiv'e bağlı Balakliya'yı Rus güçlerinden geri aldı

 

Zelenskiy: Harkiv bölgesinde bazı yerlerde Rus işgalinden kurtarıldı

 

Rusya, Harkiv'i yine vurdu

 

Rusya, Balakleya ve İzyum şehirlerinden çekiliyor

 

Rusya, Azerbaycan ve İran'dan, Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru anlaşması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER