Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı öldü

Ukrayna'nın Kiev bölgesindeki Brovary kentinde bir helikopter anaokulu yakınına düştü.

Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı öldü

Ukrayna'nın Kiev bölgesindeki Brovary kentinde bir helikopter anaokulu yakınına düştü. Olayda en az 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky, 1'inci yardımcısı Yevhen Yenin ve bakanlığın devlet sekreteri Yurii Lubkovych'in hayatını kaybettiği açıklandı.

Kiev Valisi Oleksiy Kuleba Telegram hesabından yaptığı açıklamada, ölü ve yaralıların olduğunu aktarırken, kaza sırasında anaokulunda çalışanların ve çocukların olduğunu, herkesin tahliye edildiğini belirtti.

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI VE YARDIMCISI HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna polisi kazada en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hayatını kaybedenler arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky, 1'inci yardımcısı Yevhen Yenin ve bakanlığın devlet sekreteri Yurii Lubkovych'in de olduğu belirtildi.

ZELENSKIY: ACI TARİF EDİLEMEZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Brovary'de bugün yaşanan ve İçişleri Bakanı Monastyrskyi dahil 18 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Zelenskiy, "Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü" açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski taziye mesajında "Şu anda trajedinin kurbanlarının kesin sayısı belirleniyor. Bunlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi yer alıyor. 10'u çocuk 25 kişi yaralandı. Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü. Ukrayna Güvenlik Servisi'ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili kurumlarla işbirliği içinde olayın tüm koşullarını öğrenmesi talimatını verdim" ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN İLK AÇIKLAMA

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi.

Gereşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz" ifadesini kullandı.

Kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky, Birinci Yardımcısı Evgeniy Enin ve sekreteri Yura Lubkoviç'in yanı sıra helikopterde bulunanların tümünün yaşamını yitirdiklerini hatırlatan Geraşenko, şunları kaydetti:

"Bu korkunç felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Helikopterde bulunan herkes Ukrayna vatanseverleriydi, her biri Ukrayna'yı savunuyordu ve güçlendiriyordu. Sizleri her zaman hatırlayacağız. Aileleriniz her zaman dostların ve devletin koruması altında olacaktır."

ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise olayın ardından "Brovary'de meydana gelen ve aralarında Ukrayna İçişleri Bakanı'nın da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği kaza haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kederli ailelere ve dost Ukrayna halkına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

MONASTYRSKY KİMDİR?

Monastyrsky, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kurduğu Halkın Hizmetkarı Partisi'nden 2019'da milletvekili seçilerek siyasete atılmıştı.

Hukuk Fakültesi mezunu ve avukat kimliği ile tanınan Monastyrsky, 2021’de görevinden ayrılan Arsen Avakov’un yerine getirilmişti.

İki çocuk babası Monastyrsky, 42 yaşındaydı.

Hollanda'dan Ukrayna'ya 'Patriot' desteği

 

AB'den Ukrayna'ya 3 milyar euroluk destek

 

Almanya’dan Ukrayna’ya silah yardımı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER