Ülkü Ocaklarından 'Tabu'ya Rakip Oyun: Ocaktabul

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medya hesabından Ülkü Ocaklarının hazırladığı tabu oyununa rakip olacak 'Ocaktabul' isimli bir oyununu tanıttı.

Ülkü Ocaklarından 'Tabu'ya Rakip Oyun: Ocaktabul

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medya hesabından Ülkü Ocaklarının hazırladığı tabu oyununa rakip olacak 'Ocaktabul' isimli bir oyununu tanıttı. Yıldırım, oyunu "Türk gençliğine, Türk dünyasını daha yakından tanıtmak, ailesi ve arkadaşlarıyla eğlenirken öğretmek amacıyla" hazırladıklarını söyledi.

s-3e10102f3874c6019f5eff3a451de1bf8a2954
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı 'Ocaktabul' ismiyle, tabu oyununa benzeyen bir kutu oyununu satışa sundu. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım "Türk gençliğine, Türk dünyasını daha yakından tanıtmak, ailesi ve arkadaşlarıyla eğlenirken öğretmek amacıyla; Ülkü Ocakları olarak çıkarmış olduğumuz Ocaktabul oyunumuzu seçkin kitapçılar ve size en yakın Ülkü Ocaklarımızdan temin edebilirsiniz" diye mesaj attı.

'Bu oyun Türk gençliğinin kendini geliştirmesi için bir yapı taşı niteliğinde'

s-9f15b694456f35031f448933beb41b14eeeb94
Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül de oyunla ilgili şu bilgileri vermişti: 
“Bu oyunda sınırlı sürede çok sayıda kelime anlatmak amaçlandığından oynayan kişilerin anlatım yetenekleri gelişir. Bu sayede hitabet, belagat ve zekâ olgunlaşır. Türk Milliyetçiliğine ve Ülkücü Hareketin fikir deryasına ait kavramlar ülkücü gencin zihninde yer etmeye başlar. Yasak kelimeler aynı zamanda ana kelimeler için ipuçları niteliğindedir. Bu sayede anlatan kişi oyun oynarken bilmediği kavramlarla karşılaştığında ipuçlarından faydalanarak soru kelimesi olan kavram hakkında fikir sahibi olur. Hem ifade yeteneğinin hem bilgi düzeyinin artmasına vesile olacak bu oyun Türk gençliğinin kendini geliştirmesi için bir yapı taşı niteliğindedir."
Ülkü Ocaklarından 'Tabu'ya Rakip Oyun: OcaktabulÜlkü Ocaklarından 'Tabu'ya Rakip Oyun: Ocaktabul 'Emek' Desen Var, 'Liyakat' Desen O da Var: Bir Günde Memur Olup, Cumhurbaşkanlığı'na Atandı - DHA'nın Paylaşımı Tepkilerin Odağında! 'Yürek Isıtan Görüntü' Sokakta Uyumak mı? - Ulusal Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım Yanıtladı: Türk İnsanı Uzaya ne Zaman Gidecek?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER