Umre turları 15 Ağustos'ta başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, umre turlarıyla ilgili hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını, turlar için kayıt almayı sürdürdüklerini bildirdi. 9 farklı kategoride tur Vatandaşların umreye büyük ilgi gösterdiğini s

Umre turları 15 Ağustos'ta başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, umre turlarıyla ilgili hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını, turlar için kayıt almayı sürdürdüklerini bildirdi.

9 farklı kategoride tur

Vatandaşların umreye büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Bircan, her bütçeye uygun 9 farklı kategoride tur seçeneği oluşturduklarını ifade etti.

Turların Mayıs 2023'e dek devam edeceğini kaydeden Bircan, "15 Ağustos itibarıyla ilk kafilemizi kutsal topraklara göndermeyi planlıyoruz. 7, 11, 15 ve 24 günlük şeklinde her bütçeye uygun turlar planladık. Vatandaşlarımız, uzman hocalarımız rehberliğinde kutsal toprakların manevi havasını soluyacaklar inşallah" dedi.

Talep yüzde 100'e yakın

Geçen seneye oranla umre turlarına talebin yüzde 100'e yakın olduğunu dile getiren Bircan, "Dünden itibaren Kabe'nin etrafında bulunan bariyerler kaldırıldı. Umrede, 65 yaş altı ve COVID-19 aşısı olma şartı aranmayacak. Yani yaş sınırı olmayacak. Bütün bunlar ibadet yapmayı biraz daha kolay hale getiriyor. Yine de vatandaşlarımızın tedbirli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ramazan sonrası umre turları başlıyor

 

Suudi Arabistan umre için şartlarını güncelledi!

 

Suudi Arabistan'dan flaş 'umre' kararı!

 

Suudi Arabistan'dan flaş Umre kararı!

 

Umreciler için Kabe ziyaretinde yeni yasaklar

 

Diyanet'ten hac ve umre açıklaması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER