Uşşaki Tarikatının İstismarcı Şeyhi Emlak Zengini Çıktı

Sözcü yazarı gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklanan “Fatih Nurullah” ismini kullanan Uşşaki Şeyhi Eyyüp Fatih Şağban’ın emlak zengini olduğunu yazdı. Saymaz'ın yazısına göre "emekli aylığımdan başka bir geliri.

Uşşaki Tarikatının İstismarcı Şeyhi Emlak Zengini Çıktı

Sözcü yazarı gazeteci İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismardan tutuklanan “Fatih Nurullah” ismini kullanan Uşşaki Şeyhi Eyyüp Fatih Şağban’ın emlak zengini olduğunu yazdı. Saymaz'ın yazısına göre "emekli aylığımdan başka bir gelirim yok" diyen şeyhin farklı illerde 16 bina ve yedi dairesi bulunuyor. s-d61fab725e11ff86fd4d953a61cc70a06f22c4
İsmail Saymaz, yazısına şeyh ile kızını istismar ettiği F.A. adlı müridin telefon konuşmalarından bir bölüme yer vererek başlıyor. Konuşmaya göre şeyh, müridini şikayetten vazgeçirmek ve kendisini acındırmak için “Ben bitmişim zaten” diyor.Burnundan soluyan baba F.A. ile şeyhin çarpıcı diyaloğu şöyle devam ediyor:F.A: Sen niye bitmişsin? Cebinde parası olan, her ay tıkır tıkır para yatan, zevki sefa eden… Millet sana Allah rızası için hizmet ediyor ya!Şeyh: Para cemaatin parası, benim param yok. Benim emekli maaşım var.F.A: Arsalar kimin arsası?Şeyh: Arsa dergahın…F.A: Nasıl dergahın?Şeyh: Yatırım…

Tapu kayıtlarına göre 16 binası, 7 dairesi var

s-b666b207bb6aef992d19f3c2c41d588bbca8f3
İstismarcı şeyhin yakalandığı yer olan ve satışa çıkarılan villa.Saymaz, şeyhin üzerine kayıtlı taşınmazları şöyle sıralıyor:İstanbul Şişli’de altı bina/arsa, Avcılar’da dört bina/ arsa, Kadıköy’de iki bina/arsa ve iki daire, Sakarya Akyazı’da üç bina/arsa ve beş daire, Yalova’da bir bina/arsa.Saymaz'a göre şeyh, ailesine “düşkün” bir baba olarak çocuklarını da mülksüz bırakmamış. Tarikatta üst düzey görevler verdiği oğlu Hasan Hüsamettin adına Çankırı’da bir bina/arsa ve Çanakkale’de iki daire, diğer oğlu Hüsrev adına İstanbul Avcılar’da daire bulunuyor.

"Tarikatler holdinge, şeyhler CEO'ya, dönüştüğü"

s-4610dba3b11401ad712b9a642539b59ef40389
Saymaz yazısının devamında şunları söylüyor:
"Bu manzara, Türkiye'de tarikat ve cemaatlerin holdinge, şeyhlerin CEO'ya, müritlerin müşteriye dönüştüğünün açık kanıtıdır. Karşımızda, iddia ettikleri gibi, Allah'a neşeyle bağlanmış, dünya malından yüz çevirip ahiret için tasarruf eden, bir lokma bir hurma yaşayan dervişanlar dünyası yoktur."
Yazının tamamına buradan erişebilirsiniz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER