Üzerinde Aylarca Çalıştılar: Koronavirüsün En Net Görüntüsü Elde Edildi

Avusturya'da Nanografik adlı şirket ve Viyana Teknik Üniversitesi'nde aylarca süren çalışmalar sonucunda koronavirüsünün en net görüntüsü ortaya çıktı. Yaklaşık 1.5 yıldır dünyanın başına bela olan koronavirüsünün ilk kez fotoğrafı çekildi.

Üzerinde Aylarca Çalıştılar: Koronavirüsün En Net Görüntüsü Elde Edildi

Avusturya'da Nanografik adlı şirket ve Viyana Teknik Üniversitesi'nde aylarca süren çalışmalar sonucunda koronavirüsünün en net görüntüsü ortaya çıktı.

s-b8a246e036b18b9eb3852e41bfcfb8f26a7ee0
Yaklaşık 1.5 yıldır dünyanın başına bela olan koronavirüsünün ilk kez fotoğrafı çekildi. Daha önceki versiyonları, hep gözlemlerin ışığı altında bilgisayarda oluşturulmuştu.

Bu kez, çok farklı teknik kullanılarak, virüsün fotoğrafı çekildi ve aylarca süren çalışmayla da renklendirildi

s-491089b7bfa5c5e55a3fc102d961e1291916c7
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, yeni tür koronavirüsünü (Sars Cov-2) görüntülemek için Avusturya'da Nanografik isimli bir kuruluş çalışma yaptı ve Cryo-EM Tomografi ve 3D sistemi kullanıldı.Ardından Viyana Teknik Üniversitesi'nde aylarca süren çalışma sonucunda, virüsün bir bölümü kirli mavi, bir bölümü pembe çıkıntılı yüzeyleriyle tüm gerçek şekli ortaya çıkarıldı. Yeni teknoloji ile fotoğraflanan, tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılan virüs artık biyolojik mikroskoplarla daha detaylı olarak incelenebilecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER