Vahşice Öldürülmüştü: Cemile Ertürkoğlu Davasında Ağırlaştırılmış Müebbet Kararı

Mersin'de, boşanma aşamasındaki eşi Cemile Ertürkoğlu'nu vahşice öldüren Mustafa Ertürkoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay, geçen yıl 28 Kasım'da merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde meydana geldi.

Vahşice Öldürülmüştü: Cemile Ertürkoğlu Davasında Ağırlaştırılmış Müebbet Kararı

Mersin'de, boşanma aşamasındaki eşi Cemile Ertürkoğlu'nu vahşice öldüren Mustafa Ertürkoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

s-2dae978600091dd9cc54086fa03ad14d6138a5
Olay, geçen yıl 28 Kasım'da merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Cemile Ertürkoğlu, boşanmak üzere olduğu eşi lojistik firması çalışanı Mustafa Ertürkoğlu tarafından öldürüldü. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından katil zanlısı Mustafa Ertürkoğlu tutuklandı. Hakkında 'eşi tasarlayarak, canavarca hisle, acı ve eziyet çektirerek öldürmek' suçundan dava açılan Mustafa Ertürkoğlu ikinci kez hakim karşısına çıktı.

"En ağır cezayı alsın"

s-2cc521c4c83f722f027393427f671c520bde8e
Mersin Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ( SEGBİS) yöntemi ile katılan sanık Mustafa Ertürkoğlu, ikinci duruşmaya da SEGBİS ile katıldı. İlk duruşmada ifadeleri ile kan donduran Mustafa Ertürkoğlu, yine eşinin kendisini aldattığı yönünde ifade verdi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Cemile'nin babası Sabahattin Aslan, "Şikayetçiyim. Değil bir insan bir hayvanın bile böyle vahşice öldürülmesini kabul edemiyorum. En ağır cezayı alsın" dedi.

Savcı mütalaasında "canavarca hisle öldürme yok" dedi

s-135cc3ecb1f40f6ec485b6b48ea6d26305230d
Duruşmada iddia makamı da esasa ilişkin mütalaasını verdi. Mütalaada sanığın eşinin boğazını maket bıçağı ile kestiği, kestikten sonra parçaladığı ve bunları çeşitli yerlere attığı, "ya o gidecek, ya ben gideceğim" şeklinde sosyal medyada mesaj vermesinden dolayı olayı kasten ve tasarlayarak yaptığı, öldükten sonra parçalama olayını gerçekleştirdiği için canavarca hisle öldürmenin olmadığı, şahsa ceza indirimi verilmemesi ve tutukluluk halinin devam etmesi istendi.Müşteki avukatları, iddia makamının mütalaasına itiraz etmediklerini, ancak canavarca hisle ve ölüye saygısızlıktan da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Zanlı avukatı indirim talep etti

s-6db3abb44996f09c06648c32d60e40d2c5265b
Zanlı avukatı ise, savcının mütalaasını kabul etmediklerini belirtti ve Cemile'nin sadakatsiz davrandığını öne sürerek 'haksız tahrik ve iyi hal indirimi' talep etti. Mahkeme başkanı tarafından son sözü sorulan  Mustafa Ertürkoğlu, "Pişmanım" dedi.

Mahkeme indirim talebini reddetti

Tarafları dinleyen mahkeme başkanı Ertürkoğlu'na 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Cezada tahrik indirimi uygulanmamasına karar verildi.

"İstinaf mahkemesine itiraz edeceğiz"

"İstinaf mahkemesine itiraz edeceğiz""İstinaf mahkemesine itiraz edeceğiz" Duruşma sonrası adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Şirin Güner, kararın kendilerini memnun etmediğini dile getirerek, "Biz farklı bir karar bekliyorduk ama istediğimiz gibi olmadı. Sonuçta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı. Bunlar bizim için sevindirici ama gerek tasarlayarak, engelli bir kişiye ve namus, töreden dolayı yapmış olmasından da ceza verilmemesi bizim açımızdan negatif bir durum. Biz karara itiraz edip, istinaf mahkemesine taşıyacağız. Bu taleplerimizin de göz önüne alınmasını isteyeceğiz. Çünkü sanığın yaptığı eyleme denk düşen bir ceza değil" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER