Vaka Haritasında Korkutan Değişim: 'Birçok Şehir Yeniden Kapanabilir!'

Günlük koronavirüs vakaları 21 bin sınırını geçerek yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Vaka Haritasında Korkutan Değişim: 'Birçok Şehir Yeniden Kapanabilir!'

Günlük koronavirüs vakaları 21 bin sınırını geçerek yılın en yüksek seviyesine ulaştı. İller peş peşe kırmızıya dönüyor. Uzmanlar "Artış devam ederse birkaç haftaya birçok şehir kapanabilir" uyarısı yapıyor.

s-e339664078d80825902032398ae74764bacb08
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haftalık vaka tablosuna göre salgın büyümeye devam ediyor. Uzmanlar ise yayılım bu şekilde devam ederse birçok ilin yeniden kapanabileceği uyarısını yaptı.Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuşan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş verilere göre birçok bölgede virüsün İngiliz varyantının yüzde 50-60 oranında hâkim hale geldiğini belirterek “Korkum bundan sonra Brezilya ve Güney Afrika varyantlarının da hâkim hale gelmesi ki işte o zaman sıkıntı daha da büyür. Şu an uygulanan bölgesel kararlar, yaşamı aktif hale getirmek adına mantıklı. Ancak görüntü şu ki bizler bu açılmayı bir başıboşluk, sorumsuzluk, büyük bir rahatlama gibi algıladık. Biliyorum, herkes yorgun. Hem sağlık çalışanları hem vatandaşlar. Ama kaderimiz de kendi elimizde. Böyle giderse yaz beklenenden daha kötü geçecek. Artış devam ederse birkaç haftaya birçok şehir kapanabilir. Çekya, İtalya tamamen kapandı” dedi.

Şubat ayından bugüne illerdeki korkutucu değişim

Şubat ayından bugüne illerdeki korkutucu değişim Şubat ayından bugüne illerdeki korkutucu değişim 6056f3e6ff15596b13bce460.jpg
Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı verileri renklendirilmiş haritaya uyarlayan Güçlü Yaman isimli Twitter kullanıcısının hazırladığı video, 16 Şubat'tan bu yana yaşanan değişimi çarpıcı bir biçimde göz önüne serdi.

Yaman videoyu "Harita fena halde kızarmaya devam ediyor. 8 Şubat'tan 19 Mart'a risk haritasının değişimi" notuyla paylaştı.

Şubat ayından itibaren iller vaka sayılarının nüfuslarına oranı doğrultusunda "düşük riskli", "orta riskli", "yüksek riskli" ve "çok yüksek riskli" olarak sınıflandırılmaya başlanmıştı.Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller "düşük riskli",Yüz binde 11-50 arası vaka olan iller "orta riskli",Yüz binde 51-100 arası vakası bulunan iller "yüksek riskli",Yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller ise "çok yüksek riskli" olarak değerlendiriliyordu.

Ayrıca bakınız

Sayı Giderek Artıyor: Yeni Vaka Sayısı 21 Bini Geçti - Bakan Koca İllere Göre Vaka Sayısı Haritasını Açıkladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER