Vatan Partisi'nde Taciz İddiası: 'Üzerini Kapatmaya Çalıştılar'

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A.D.'nin, parti üyesi G.P'yi bir yıl boyunca taciz ettiği, G.P'nin bu durumu parti yönetimine bildirmesine karşılık disiplin soruşturması açılmadığı ve üzerinin kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Vatan Partisi'nde Taciz İddiası: 'Üzerini Kapatmaya Çalıştılar'

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A.D.'nin, parti üyesi G.P'yi bir yıl boyunca taciz ettiği, G.P'nin bu durumu parti yönetimine bildirmesine karşılık disiplin soruşturması açılmadığı ve üzerinin kapatılmaya çalışıldığı iddia edildi. Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada bu tür iddiaların derhal soruşturulduğu belirtilerek "Ancak özel hayatla ilgili konularda kim olursa olsun insanları kamuoyu önünde sergilemeye yönelik eylemlerden dikkatle kaçınıyoruz" denildi. 

s-640d8946b35dfc74f6e2e215473464a6812825
Vatan Partisi Ankara İl Başkanı A. D.'nin, 2018-2019 yılları arasında parti üyesi olan G.P’yi bir yıl boyunca taciz ettiği, G.P'nin bu durumu parti teşkilatına bildirmesine rağmen herhangi bir soruşturma açılmadığı ve üzerinin örtbas edilmeye çalışıldığı iddia edildi.

Tacize uğradığını belirten genç kadın sosyal medya hesabından şunları kaydetti

s-709411c3c7d3951e435b6a52b2c72a23ba0c09
s-6a30eac9491aefa43d0d579b6a7ff8c000ec9e
s-8f68596ce5a5b23deb9fb471ccdd69543a0c3a

Vatan Partisi: "Bu tür iddiaları derhal soruşturuyoruz"

s-9f0fb55ef9949f72a11a5d5ef0517a0ebed7be
Vatan Partisi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Vatan Partisi kendi üyeleriyle ilgili bu tür iddiaları geciktirmeden, zamanında soruşturur ve partimizin tüzüğüne, milletimizin ahlak anlayışına uygun olan kararları verir. Ancak özel hayatla ilgili konularda kim olursa olsun insanları kamuoyu önünde sergilemeye yönelik eylemlerden dikkatle kaçınır. Bu tutum bizim 50 yıllık tecrübelerimizle kazandığımız bir duyarlılıktır. Bu tutumumuzla aynı zamanda toplumumuza ve insanlığa insanı koruyan bir duyarlılığı da sunmuş oluyoruz. Önemli olan belli ahlaki değerlerin korunmasıdır yoksa insanların ilkçağ kafasıyla cadı kazanlarına atılarak yok edilmesi değildir. Vatan Partisi, toplumu dönüştüren ve insanları toplumun değerlerine kazanan partidir.Vatan Partisi, yalnız kendi parti üyelerimiz konusunda değil başka vatandaşlarımız ya da yabancı devletlerin vatandaşları hatta düşmanlarımız hakkında dahi hiçbir zaman özel hayatla ilgili sergileme ve suçlamalara girmez. Ancak yaşatmakla sorumlu olduğumuz ahlak ve namus ölçülerini özenle korur. Bu tür “skandal” başlıklı haberler yayınlamanın kasetler yayarak siyasi partilere nizam verme uygulamalarından hiçbir farkı yoktur.Vatan Partisi, kasetlerle veya insan haysiyetini hedef alan birtakım kampanyalarla yön verilebilecek bir parti değildir. O nedenle bu tür siyasi ahlak dışı tertip ve uygulamaların herhangi bir amaca ulaşması mümkün değildir. Vatan Partisi, Türkiye siyasetine kaset türünden tertiplerle yön verilmesi çabalarına itibar etmemiştir.Vatan Partisi kadına her türlü baskının ve şiddetin bütün temelleriyle ortadan kaldırılması amacını güttüğü için İstanbul Sözleşmesi’ne karşıdır. İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çıkmasını savunmaktadır. Çünkü İstanbul Sözleşmesi kadına şiddeti önlemeye yönelik bir uluslararası antlaşma olmayıp kadını kafese atan ve aşağılayan bir toplum modelini insanlığa dayatmaktadır. Bu konudaki açıklamamızı partimizin Başkanlık Kurulu üyesi ve Öncü Kadın Genel Başkanı Sayın Meltem Ayvalı kamuoyuna sunmuştur."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER