Vatandaşlar Şikayetçi Olmuştu: EPDK, İGDAŞ'tan Mevzuata Aykırı Faturaların İptalini İstedi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İGDAŞ’a bir yazı göndererek mevzuata tutarsız olarak kesilen ve alıcı mağduriyetine sebep olan tüm faturaların iptal edilmesini istedi.

Vatandaşlar Şikayetçi Olmuştu: EPDK, İGDAŞ'tan Mevzuata Aykırı Faturaların İptalini İstedi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İGDAŞ’a bir yazı göndererek mevzuata tutarsız olarak kesilen ve alıcı mağduriyetine sebep olan tüm faturaların iptal edilmesini istedi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Acilen İGDAŞ’tan bu hatayı telafi etmesini bekliyoruz.” dedi.

s-16f6f86690f353cb17abebeb8cff61c4f6a16e
EPDK gönderdiği yazıda ayrıca bir defa daha aynı durumun yaşanması halinde ağır cezalar uygulanacağını göze çarpan etti.

"Belli asgari okuma süresinden daha uzun sürede okunmuş"

s-e6395030e7c30a3d783118cbe77bc38b4bf178
EPDK'dan İGDAŞ'a gönderilen yazı şöyle, dağılım bölgeniz içerisinde ikamet etmekte olan bir takım tüketiciler tarafından Kurumumuza ilk elden ve/veya CİMER vasıtasıyla yapılan başvurularda, doğal gaz sayaçlarının doğal gaz piyasası mevzuatında belirlenmiş en düşük okuma süresinden daha uzun sürede okunarak kendilerine bu şekilde yüksek doğal gaz faturası tahakkuk ettirildiği bildirilmektedir.

"Soruşturma süreci devam ediyor"

s-e1fdaf9001007c183cc3adcbd0b503c71f63cf
Bu çerçevede;Soruşturma süreci devam etmekle birlikte, tüketicilerimizin mağduriyetlerinin bir an evvel giderilebilmesi nedeniyle; dağılım bölgeniz içerisinde anılan yönetmelik hükmüne tutarsız olarak düzenlenen tüm faturalarının iptal edilerek mevzuata uygun ışık halkası getirilmesi,bundan böyle bir daha şüphesiz bu ve güya mevzuata tutarsız fatura düzenlenmemesi, huysuz takdirde mevzuat kapsamında daha ağır müeyyideleri doğuran yönetimle ilgili işlemlerin tamamlanmak zorunda kalınacağının bilinmesi,Konu dahilinde gerçekleştirilen işlemlere ilişkin veri, evrak ve açıklamalarınızın 22.05.2020 tarihine kadar Kurumumuza sunulması hususlarında bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Ne olmuştu?

Yüksek Doğal Gaz Faturalarına Vatandaşlar İsyan Etmişti: EPDK, İGDAŞ Hakkında Soruşturma Açıldığını Duyurdu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER