Vefat Etmek Üzereyken Yer Alan ve İyileştirildikten Sonra Doğaya Salınan Tilki Her Gün O Aileyi Ziyarete Geliyor

Tokat'ta yaşamış Aktürk çifti, vefat etmek üzereyken buldukları tilkiyi iyileştirdikten sonradan doğaya salmışlar.

Vefat Etmek Üzereyken Yer Alan ve İyileştirildikten Sonra Doğaya Salınan Tilki Her Gün O Aileyi Ziyarete Geliyor

Tokat'ta yaşamış Aktürk çifti, vefat etmek üzereyken buldukları tilkiyi iyileştirdikten sonradan doğaya salmışlar. O tilki şimdi ise gösterdiği vefa ile aileyi her gün ziyarete geliyor.

Tokat'ın Zile ilçesine 35 km uzaklıkta yer alan Üçkaya Köyü Muhtarı Rıza Aktürk(42) ile eşi Elif Aktürk(38) Pamuk ismini verdikleri tilki yavrusu ile 3 ay önce hemen şimdi gözleri açılmamışken tanıştı.

s-bd60766c18222f4e6f9e3e561a1b5583675116
Annesini kaybeden Pamuk'a Elif Aktürk analık yapmaya başladı. 3 aylık olduktan daha sonra ailesi kadar ait olduğu doğaya bırakılan Pamuk, büyüdüğü eve vefasını her gün yaptığı ziyaretlerle göstermeye başladı. Günün belirtilen saatlerinde evine gelip karnını doyuran Pamuk, Elif Aktürk ile birlikte en sevdiği oyun olan Rıza Muhtar'ın çoraplarıyla vakit geçiriyor. Bu kısa ziyaretler sonrasında Pamuk, bir sonraki ziyaretine dek ait olduğu dağlara çekiliyor.

İşte o görüntüler:

İşte o görüntüler:İşte o görüntüler:

Anne-evlat ilişkileri var.

s-8d411e0ee5f050735819995b7e58cdd892fbc5
Pamuk ile arasındaki bağın anne-evlat ilişkisi olduğunu söyleyen ve birlikteliklerinin nasıl başladığını anlatan Elif Aktürk: “Pamuk çok küçüktü. Annesinden yeni doğmuştu. Dağda benim oğlum inek güderken bunu bulmuş. Çığırıyormuş, akşama değin çığırmış sabahleyin. Ne çığırıyor diye oralara bakmış oysa bu. Sonradan annesini gözlemiş gelmemiş, eve getirdi. Gözleri açılmamıştı daha. Ben buna analık yaptım. İnek sütü verdim, bizim yediklerimizden yedirdim. Bizi sevdi. Daha Sonra dışarı bıraktık işte. Artık dedik 3 ay evde baktık. Özgürlüğüne bırakalım dedik. Daha Sonra gidiyor, dağlarda dolaşıyor, geri geliyor. Bizim sevgimize alıştı. Bizi anne biliyor nasıl olursa olsun, bırakmıyor. Eşimin çoraplarını çok götürüyor. Elbiselerini yırtmaya çalışıyor. Ayaklarımızı kemiriyor. Dişleri bundan böyle çok keskinleşiyor, vahşileşiyor sonra sonra çağırmak ki büyüdükçe. Bize haylazlık yapıyor işte. Bundan Böyle bu da bizim bir çocuğumuz oldu. Gidiyor, dolaşıyor dağları geri geliyor” şeklinde konuştu.

3 ay boyunca biberon ile beslendi.

s-0ab0a19caac0d7d58e3ee78ba35cc08600f457
Köy Muhtarı Rıza Aktürk, Pamuk'u 3 ay baştan başa biberon ile beslediklerini söyledi. Aktürk: “Tokat, Zile Üçkaya Köyü Muhtarıyım. Benim çocuk inekleri güderken, bunun annesi avcılar tarafından vurulmuş veya kaybolmuş. Her neyse. Bu hayvan dıştan kalmış çığırıyormuş. Bu hayvanı da oğlum, baba dedi bir tane yavru var ama ne olduğunu bilmiyorum, fazla acıyorum aç kalmış dedi. Çığırıyor dedi sesini dinletti. Oğlum dedim al gel, büyütelim dedim, hayrına geri götür bırak dedim. Baba dedi ben buna acıyorum dedi. Büyütelim dedi. Ben gittim, Zile'den, ilçemizden bir tane biberon aldım. İneği sağdık, sütüyle hanım böyle bunu büyüttü sobanın altında. Bu kadar büyüyünce dedim bayan biz bunu bırakalım. Götürüp dağa bırakalım dedim. Götürdüm bıraktım. Bu peşimizden ayrılmadı geri geldi” diye konuştu.Kaynak: İHA
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER