Vuhanlı kadının günlüğü, Çin yönetiminin dehşet ihmalini ortaya çıkardı: Yöneticiler bize 'Virüs bulaşıcı değil' dedi

Tüm dünyayı etkisi altına bölge yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı kent olan Vuhan'da yaşamış ve internet üzerinden salgına ilişkin gördüklerini ve duyduklarını yazan Fang, salgının başladığı dönemlerde yetkililerin, virüsün 'insandan insan.

Vuhanlı kadının günlüğü, Çin yönetiminin dehşet ihmalini ortaya çıkardı: Yöneticiler bize 'Virüs bulaşıcı değil' dedi

Tüm dünyayı etkisi altına bölge yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı kent olan Vuhan'da yaşamış ve internet üzerinden salgına ilişkin gördüklerini ve duyduklarını yazan Fang, salgının başladığı dönemlerde yetkililerin, virüsün 'insandan insana bulaşmadığını' söylediğini öne sürdü. İngiliz medyasına konuşan 64 yaşındaki Fang, salgının bulaşıcı olduğunu başlangıçta Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde öğretmen olan kardeşinin söylediğini açıklama etti.

Fang Fang, "Acilen geçmişi düşündüğümde, virüsün bulaşıcı olduğunu ilk olarak bana en büyük kardeşim söyledi. Kendisi Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde hoca. Bana, 'Vuhan'da Bilinmez Kökenli Virüs Şüphesi' başlıklı bir makale gönderdi" dedi.

"BİZE YALAN SÖYLEDİLER"

Makaleyi okumadan önce yetkililerin virüse ilişkin, "İnsanlar arasında bulaşıcı yok. Denetleme edilebilir ve önlenebilir" dediğini gösteren Fang, "Bunu duyduğumuzda sıcacık bir nefes almıştık. Ama bize yalan söylediler" ifadelerini kullandı.

"ÇİN DİĞER ÜLKELERDEN FARKSIZ DURUMDA"

Çinli göğüs hastalıkları uzmanı ve eski Çin Tabipler Birliği Başkanı Dr. Zhong Nanshan, ABD medyasına yaptığı açıklamada, "hemen Çinlilerin çoğunluğu hala bağışıklık eksikliği nedeniyle Kovid-19 enfeksiyonuna karşı hassas. Büyük bir sorunla karşısında karşıyayız, derhal yabancı ülkelerden daha iyi durumda olduğumuzu düşünmüyorum. Her şey numaradan" dedi.

FANG'İN GÜNLÜĞÜ ENGELLENDİ

Nankin kentinde doğan ve 2 yaşında Vuhan'a taşınan Fang, günlüğünü Çin'de yaygın olarak kullanılan sosyal medya ağları Weibo ve WeChat'te paylaştı. Ama söz konusu jurnal silindi. Fang, sahip olduğu öteki sosyal ağ hesaplarının silindiğini; Weibo'daki hesabının ise karantina sürecinde 2 ay boyunda askıya alındığını aktardı.

Vuhanlı kadının günlüğü, Çin yönetiminin korkunç ihmalini ortaya çıkardı: Yöneticiler bize 'Virüs bulaşıcı değil' dedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER