WhatsApp Kan Kaybediyor, Telegram ve Signal Yükselişte

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararının ardından, uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı. Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada .

WhatsApp Kan Kaybediyor, Telegram ve Signal Yükselişte

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik "zorunlu güncelleme" kararının ardından, uygulama mağazalarında alternatif mesajlaşma uygulamaları ilgi görmeye başladı.

s-52ba277bd45992b97264fd0ef2627cd280d06a
Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada "Telegram Messenger" yer aldı.İkinci sırada, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın WhatsApp'a karşılık önerdiği "Signal" uygulaması bulunurken, WhatsApp üçüncü sıraya geriledi.

Elon Musk'ın paylaşımı

WhatsApp'ın hemen ardından Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması "BiP" listenin üst sıralarında kendisine yer buldu.

Android'in uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store'da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti.

s-1732790ca47018b7d2ff22002895f359d5111c

Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in "Signal" paylaşımı

Neler olmuştu?

s-aa0f46493a78f5089991a4d1b8689c88a67b94
WhatsApp, 4 Ocak'ta "Gizlilik İlkesi"ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

AB ülkeleri etkilenmeyecek

s-2b418cb1504ccd9fc9ac49f17278136d12bf39
WhatsApp, bu kararına ilişkin kullanıcılardan yoğun eleştiri alması üzerine yaptığı açıklamada, "Avrupa Bölgesi" kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini, bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılmayacağını duyurmuştu.WhatsApp'ın sitesinde yer alan bilgilere göre, Avrupa Bölgesi olarak isimlendirilen ülkeler arasında sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye'deki kullanıcıların WhatsApp kullanımına devam etmesi için 8 Şubat'a kadar güncellenen koşullara onay vermesi gerekiyor.

WhatsApp'ın "çifte standart" uygulaması eleştirilere neden olurken sosyal medyada başlatılan #WhatsAppSiliyoruz kampanyası yoğun ilgi gördü.

WhatsApp'ın Yeni Gizlilik Sözleşmesi Karşısında Far Görmüş Kediye Dönen Kullanıcılardan Güldüren Paylaşımlar - Yeni Gizlilik Sözleşmesini Onaylamak İstemeyenlere: WhatsApp Yerine Kullanabileceğiniz Uygulamalar - Bu Ankette Hangi Cevapları Verdiğini Mark Zuckerberg Göremez: WhatsApp'ı Silecek misin?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER