Wushu Federasyonu'nda Yaşanan Tesadüf: Babası Başkanvekili, Annesi Hakem, Kendisi Kazanan

Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif Akyüz'ün, sporcu olarak katıldığı turnuvada, kendisinin ve annesinin yer aldığı hakem heyeti kararıyla kazanan oldu.  Akyüz, kurallara tutarsız olmasına rağmen sporcu ve hakem olarak turnuvaya katıldıBirgün'den Ere.

Wushu Federasyonu'nda Yaşanan Tesadüf: Babası Başkanvekili, Annesi Hakem, Kendisi Kazanan

Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif Akyüz'ün, sporcu olarak katıldığı turnuvada, kendisinin ve annesinin yer aldığı hakem heyeti kararıyla kazanan oldu. 

Akyüz, kurallara tutarsız olmasına rağmen sporcu ve hakem olarak turnuvaya katıldı

s-a60ed6af1cde9a66d4b087aee1d84ac2bfac3f
Birgün'den Eren Tutel'in haberine tarafından, Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı, sporcu olarak katıldığı turnuvada hakem heyetinde yer aldı. Kurallara tarafından bir sporcu, hakemlik yaptıktan sonradan bir sene içinde herhangi bir turnuvaya katılamıyor. Elif Akyüz, kendisinin yanı sıra annesinin de yer aldığı hakem heyetinin puanlarıyla kazanan duyuru edildi. Hem çoğu turnuvada Akyüz'ün akrabaları görevlendirildi ve liyakat hiçe sayıldı.

'Mücadele edip dava açtık, FETÖ'cüler, hainler gibi yakıştırmalara maruz kaldık'

s-69db91dcd58825af15b4a50066f6da9a688579
Wushu Milli Takımı’nın sporcusu Mustafa Seçkin Çelik, haksızlığa karşı mücadele etmelerine karşın yaşadıklarını şöyle aktardı:
“Ben ve arkadaşlarım Covid-19 salgını öncesinde TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün yaptığı haksızlıklara karşı mücadele verip hakkımızı korumak adına kendisine dava açtık. Bu süreçte kendisi ve ailesi göre farklı alanlara yönlendirilmiş hakaretlere ve ‘FETÖ’cüler' 'hainler' gibi benekli yakıştırmalara maruz kaldık.”

'Korkan antrenörler var'

s-0696feb36acbd827ecd6488d8fe2d5fb1e188b
Seçkin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ilk Kez şu bilinmeli. Biz bu ülke için ter döktük ve ulusal sporcu unvanını kazandık. Bizim gibi haksızlığa uğrayıp bir daha yarışmalara girememekten korkan birçok arkadaşımız var. Öğrencilerimi yarışmalara yeniden sokamam korkusuyla bize sessizce takviye veren antrenörler var. İnsanlar düşüncelerini özgürce açıklama edemiyorlar ettikleri taktirde dışlanıyorlar. Adaletsizlik karşısında sessiz kalmamızı bekliyorlar. Mücadelemizi hiçbir süre siyasi ve mezhepsel boyutlara taşımadık biz sadece mağduriyetimizi anlattık. Biliyoruz ancak adalet er yada geç tecelli edecek”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER