Yardım Çağrısı Duyuldu: Böbreğini Satışa Çıkaran Vatandaşın Borcu Ödendi

Eşini tedavi ettirmek için bankadan çektiği krediyi ödeyemeyince böbreğini satışa çıkaran emekli tesisat ustasına yardım eli uzandı.

Yardım Çağrısı Duyuldu: Böbreğini Satışa Çıkaran Vatandaşın Borcu Ödendi

Eşini tedavi ettirmek için bankadan çektiği krediyi ödeyemeyince böbreğini satışa çıkaran emekli tesisat ustasına yardım eli uzandı. "Kul hakkıyla ölmek istemiyorum" diyen vatandaşa el uzatan hayırseverler borçları kapattı.

s-ceff8bef86fb2ee8aee572447f9571218be9bd
İstanbul Feriköy'de yaşayan 70 yaşındaki emekli işçi eşini ameliyat ettirmek için bankadan çektiği kredi borçlarını ödeyemeyince otobüs duvarlarına astığı el ilanlarıyla böbreğini satılığa çıkarmıştı. Otobüs Duraklarındaki Acı İlan: 70 Yaşındaki Emekli Vatandaş, Böbreğini Satılığa Çıkardı -

AHBAP ve yardımseverler el uzattı

s-057f71b401f183af993613b4474f9fc732fd97
Maaşının bir bölümüne banka tarafından el konulan ve emekli olmasına rağmen borçlarını ödemek ve hayatını idame ettirebilmek için çalışmak zorunda kalan vatandaşın yardım talebi karşılık buldu.Artı TV'nin aktardığı habere göre, Haluk Levent ve AHBAP Platformu emekli yurttaşın bir yıllık ev kirasını ödeme, Şişli Belediyesi ve Şişli Kaymakamlığı da gıda ve yakacak sözü verdi. Bir grup yurttaş da kendi aralarında para toplayıp bankaya giderek tüm borçları kapattı. Toplanan paranın geri kalanıyla da emekli işçinin çevresine olan borcu ödenecek.

Eşinin mezarına yakın olmak için köyüne dönecek

s-d02b31c196206c657deb79e831c9cb8c3f3435
Emekli yurttaş borçlarının ödenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı. Yardım edenlere teşekkür eden yurttaş, artık Ordu'daki köyüne dönüp bir baraka yapmak ve eşininin mezarının yakınında yaşamak istediğini anlattı. 

"Herkes elini taşın altına sokmalı"

Yardım toplayan gönüllüler adına bankaya gelen bir yurttaş, verilen sözleri bizzat takip edeceklerini söyledi:"Biri aç yatarken biri tok yatmasa, ancak öyle kurtulacak bu ülke. Bu amcanın bu duruma gelmemesi, devletin bakması lazımdı. Adamın emekli maaşı bankada kilit. Zaten emekli maaşlarının hali ortada. Amcaya biz destek olduk elimizden geldiğince ama amcanın durumunda başka insanlar da var. Herkesin elinin taşın altına koyması lazım"

Artı TV'nin haberini izlemek isteyenler için

Artı TV'nin haberini izlemek isteyenler için Artı TV'nin haberini izlemek isteyenler için 5fb54bb74259126d572d1364.jpg
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER