Yasa Kabul Edildi: Almanya'da Etek Altı Fotoğraf Çekenlere İki Yıla Kadar Hapis Cezası

Almanya'da, etek altından fotoğraf ve video çekenlere hapis cezası öngören yasa Eyalet Temsilcileri Meclisi'nde kabul edildi. Yasa ayrıca trafik kazalarında ölen kişilerin fotoğraf ve videolarını çekenler için de ceza öngörüyor. İki yıla kadar hapis cezasıDW Türkçe'nin haberi.

Yasa Kabul Edildi: Almanya'da Etek Altı Fotoğraf Çekenlere İki Yıla Kadar Hapis Cezası

Almanya'da, etek altından fotoğraf ve video çekenlere hapis cezası öngören yasa Eyalet Temsilcileri Meclisi'nde kabul edildi. 

Yasa ayrıca trafik kazalarında ölen kişilerin fotoğraf ve videolarını çekenler için de ceza öngörüyor.

İki yıla kadar hapis cezası

s-169e8492a12c3c57e211b8ebfe374404728012
DW Türkçe'nin haberine göre, etek altından fotoğraf ve video çekenlere yönelik hapis cezası öngören yasa, Temsilciler Meclisin'de kabul edildi.Yasa, etek altından veya göğüs bölgesinden gizlice fotoğraf veya video çekenlerin ve bunları yayanların bir yıldan iki yıla kadar hapis veya para cezasına çarptırılmasını öngörüyor. Alman yasalarına göre, kadınların etek altından veya göğüs bölgesinden gizlice fotoğraf ve videosunun çekilmesi, bu zaman kadar cezaya tabi değildi.

Kazalarda ölen kişilerin fotoğrafını çekenlere de ceza

s-6a75ffed7e4b113f11482fec8782bc989aa0d5
Eyalet Temsilcileri Meclisi'nde kabul edilen yasa tasarısı ile trafik kazalarının veya doğal felaketlerin ardından hayatını kaybedenlerin fotoğrafını veya videosunu çekenlere de hapis cezası öngörülüyor. Alman ceza yasası, bugüne kadar sadece kazadan kurtulan kişilerin haklarını koruyordu.

Amaç, fotoğrafların sosyal medyada yayılmasını engelleme

s-8acf5ba70c25a338543d26822d940881d49660
Bu yasa ile trafik kazası ve benzeri durumlarda yaralıların veya hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının veya videolarının sosyal medyada yayılması veya medya kanallarına verilmesinin önlenmesi hedefleniyor.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER