Yasağa Rağmen Çalışmak İçin Sokağa Çıkmıştı: Kaymakamlık ve Belediyeden 11 Yaşındaki Yılmaz'ın Ailesine Yardım

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilk gün sokağa tartıcılık yapmak için çıktığını söyleyen 11 yaşındaki Yılmaz Yayasit'in görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

Yasağa Rağmen Çalışmak İçin Sokağa Çıkmıştı: Kaymakamlık ve Belediyeden 11 Yaşındaki Yılmaz'ın Ailesine Yardım

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilk gün sokağa tartıcılık yapmak için çıktığını söyleyen 11 yaşındaki Yılmaz Yayasit'in görüntüleri kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Yayasit'in gözyaşları ile evine gittiği görüntülerin yayılması ile İlçe Kaymakamlığı ve Belediye küçük çocuğun ailesine yardım yolladı.

s-6f669d348d0182121e63847d87d0c9136bfbbf
Koronavirüs tedbirleri kapsamında dün yayınlanan genelge ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması geçici süre ile yasaklandı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde sokakta tartıcılık yaparak evine katkıda bulunmak isteyen Yılmaz Yayasit ise yasaktan habersiz olarak dışarı çıktı. Bu sırada bir gazeteci Yayasit'e neden sokakta olduğunu sordu. Sokağa tartıcılık yapmak için çıktığını söyleyen küçük çocuk gözyaşları içinde evinin yolunu tuttu.

Görüntüleri izleyen binlerce kişi telefona sarılarak küçük çocuğa ve ailesine ulaşmaya çalıştı

Tartıcılık Yapan Çocuğun 20 Yaş Altındaki Kişilerin Sokağa Çıkma Yasağını Öğrendiği O An! -

Kaymakamlık ve belediye çocuğun ailesine ulaştı

s-0398615a2afd81a8579ef7d54389f8ea4b23f1
DHA'nın haberine göre, görüntülerin yayılmasının ardından İlçe Kaymakamlığı ve Belediye harekete geçerek Yayasit ailesine ulaştı. Aileyi gıda ve nakit para yardımında bulunulması talimatı veren Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın aileye yardım ederek küçük Yılmaz'ın tekrar sokakta çalışmaması için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

"Yasakları bilmiyordum, çok üzüldüm"

"Yasakları bilmiyordum, çok üzüldüm""Yasakları bilmiyordum, çok üzüldüm" Öte yandan ülkede birçok sanatçı ve işadamının yardım yapmak istediği Yılmaz Yayasit ise sokağa çıkma yasağı olduğunu bilmediğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Yasakları bilmiyordum ve sabah çıktım gazeteciler beni uyarınca çok üzülmüştüm. Çok gezmeden eve geldim ve bir daha çıkmadım çok üzülmüştüm. Ama şimdi çok mutlu oldum."

"Sokağa çıktığından haberim yoktu"

s-51144f9ff49f04825ee721955a4802d008d2df
İlçede çiftçilikle uğraşan baba Halit Yayasit ise, "Çocuğumun bugün çıktığından haberim yoktu sonradan öğrendim. Tarım işçisiyim ve 6 çocuğum var hepsi okuyor. Bizlere yardım gönderen ve sahip çıkan Siverek belediye başkanına ve diğer yardımseverlere teşekkür ediyorum” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER