Yellen: Hindistan, Rus petrolü satın alabilir

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Amerika Birleşik Devletleri'nin G7 tarafından dayatılan bir fiyat sınır mekanizmasının üzerinde fiyatlar da dahil olmak üzere, Batının sigorta, finans ve deniz hizmetlerinden uzak durursa, Hindistan'ın istediği kadar Rus petrol almaya devam etmesinden mu.

Yellen: Hindistan, Rus petrolü satın alabilir

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Amerika Birleşik Devletleri'nin G7 tarafından dayatılan bir fiyat sınır mekanizmasının üzerinde fiyatlar da dahil olmak üzere, Batının sigorta, finans ve deniz hizmetlerinden uzak durursa, Hindistan'ın istediği kadar Rus petrol almaya devam etmesinden mutlu olacağını söyledi.

Fiyat tavanının Rusya'nın gelirlerini azaltırken küresel petrol fiyatlarını daha düşük hale getireceğini belirten Yellen, Rusya'nın Avrupa Birliği'nin ithalatı durdurduğunda olduğu kadar petrol satamayacağını da sözlerine ekledi.

Yellen, sınırın varlığının Hindistan, Çin ve diğer büyük Rus ham petrol alıcılarının Moskova'ya ödedikleri fiyatı azaltmasını sağlayacağını söyledi. Yellen, "Rusya petrolü pazarlık fiyatlarıyla satacak ve Hindistan'ın bu pazarlığı veya Afrika'yı veya Çin'i almasını sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sorun değil," diye ekled.

Yellen Reuters'e Hindistan ve özel Hintli petrol şirketlerinin sözkonusu Batı hizmetlerini kullanmadıkları ve başka hizmetler buldukları sürece istedikleri herhangi bir fiyata petrol satın alabileceklerini söyledi.

Rusya, Hindistan'ın en büyük petrol tedarikçisi

 

Hindistan gözünü Rus petrol sahalarına dikti

 

Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması yakında tamamlanıyor

 

ABD'den Rus petrolüne fiyat sınırı için Avrupa'ya ziyaret

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER