Yemen'de bomba yüklü İHA düşürüldü

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, özel güvenlik güçlerine ait hava savunma sistemleri, Marib şehrinin batısından gelen ve kentteki bir mülteci kampını hedeflemek isteyen bomba yüklü İHA'yı etkisiz hale getirdi. Husilerden ise henüz konuya ilişkin açıklama yapılm.

Yemen'de bomba yüklü İHA düşürüldü

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, özel güvenlik güçlerine ait hava savunma sistemleri, Marib şehrinin batısından gelen ve kentteki bir mülteci kampını hedeflemek isteyen bomba yüklü İHA'yı etkisiz hale getirdi.

Husilerden ise henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Husiler ayrıca 21 Ekim'de de Dabbe Limanı'na 2 İHA saldırısı düzenlemişti.

Yemen'deki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçiş Konseyi'ne (GGK) bağlı Bağımsız Aden kanalına dayandırılan habere göre, Şebve'deki Yemen Petrol Şirketi, hedefine Kuna Limanı'ndaki tankeri almak isteyen İHA'nın etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Yemen'deki Hadramevt Valiliği'nin 21 Ekim'deki yapılanyaptığı açıklamasında da Husilerin, kentteki Dabbe Limanı'na 2 İHA ile saldırı düzenlediği ifade edilmişti. 

Yemen'de bulunan İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. 

İran destekli Husiler, Suudi Arabistan ve BAE'yi vurmakla tehdit etti

 

Yemen hükümeti: Husilerin ateşkes süresince düzenlediği saldırılarda 187 kişi öldü

 

Yemen ordusu: Husiler ateşkesi ihlal ediyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER