Yeni mezuna 80 bin dolar maaş

Türkiye’de ekonomik kriz giderek derinleşirken ABD’de bir şirketin CEO’su çalışanlarına yönelik aldığı kararlarla uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. ABD merkezli ödeme sistemleri şirketi Gravity Payments’ın CEO’su Dan Price, şirket içinde asgari ücrette yeniden d.

Yeni mezuna 80 bin dolar maaş

Türkiye’de ekonomik kriz giderek derinleşirken ABD’de bir şirketin CEO’su çalışanlarına yönelik aldığı kararlarla uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

ABD merkezli ödeme sistemleri şirketi Gravity Payments’ın CEO’su Dan Price, şirket içinde asgari ücrette yeniden düzenlemeye gitti. Price, yeni mezunlar da dahil olmak üzere şirkette en düşük yıllık maaşın bundan sonra 80 bin dolar (yaklaşık 1.4 milyon TL) olduğunu duyurdu.

Kişisel Twitter hesabından bu açıklamayı yapan Price, “Çalışanlara saygı göstermeniz gerekiyor. Diğer şirketler de bu şekilde maaşlara güncelleme yapmalı ve çalışanlara hak ettikleri adil ücretleri vermeli” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, uzaktan çalışma ve esnek çalışma modellerinin de getirildiğini açıklayan Price, yeni çocuk sahibi olanlara da ücretli izin verildiğini duyurdu. Price, “Her açılan iş ilanına 300’den fazla başvuru geliyor. Kimse kendisine saygı duymayan şirketlerde çalışmak ve kendisine saygı göstermeyen kurumlarda çalışmak istemiyor” dedi.

Instagram üzerinden de paylaşım yapan Price’a yorum kısmından çok sayıda insan, müsait bir pozisyon olup olmadığını sordu.

Yabancı şirketler için uzaktan çalışma ve ücret gelirlerinde vergi durumu

 

Uzaktan çalışma cinsiyet eşitsizliğini körüklüyor

 

Uzaktan çalışma enflasyonu yavaşlatabilir

 

Londra uzaktan çalışmayı sevdi

 

Z Kuşağı uzaktan çalışmayı tercih ediyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER