Yeni Şafak Yazarı Öztürk: 'Bir Felaketin Tam Ortasındayız, Vaka Sayılarını Açıklayamıyoruz Bile!'

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, "Bugün bir felaketin tam ortasındayız. Günlük vefat sayımız 100’ü geçti.

Yeni Şafak Yazarı Öztürk: 'Bir Felaketin Tam Ortasındayız, Vaka Sayılarını Açıklayamıyoruz Bile!'

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, "Bugün bir felaketin tam ortasındayız. Günlük vefat sayımız 100’ü geçti. Vaka sayımızı açıklayamıyoruz bile!" dedi. Öztürk ayrıca alınan tedbirlerin de yeterli olmadığını vurguladı. 

s-1e89e7f14d31e332b35301b6df4d6bcac2080c
Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, uzmanların sonbahardan itibaren koronavirüs salgınının büyüyeceği yönündeki uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti. Bugün bir felaketin tam ortasındayız. Günlük vefat sayımız 100’ü geçti. Vaka sayımızı açıklayamıyoruz bile..! diyen Öztürk, şöyle devam etti:
Ağır hasta sayımız katlandı. Hastanelerimizin yoğun bakım üniteleri ağzına kadar doldu.Vakaların çoğu evde filyasyon ekiplerinin kapılarını çalıp “ilaçlarını” vermesini bekliyor. Evlerindeki pozitif vakalarımız her gün “iyiyim” ya da “bugün durumum daha kötü” diye yakınlarına haber salmakta.

"Alınan önlemlerin yeterli olmadığını hükümet de biliyor"

s-abe3cf5e1920e91ce5136c0656a9f6571b2f75
Hükümetin aldığı yeni tedbirlerin bugünden itibaren uygulamaya konulacağını belirten Öztürk, yazısını şöyle sürdürdü:
"Ama soru şu: Alınan yeni “kapanma tedbirleri” yeterli mi?Aslını sorarsanız yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Hükümetin yetkili organları da biliyor. Ne ki “Ekonominin kapanması; Türkiye’yi kapatır” gerçeği ile de karşı karşıyayız. O yüzden iktidar vatandaşın sorumluluklarını hatırlatıyor sürekli. Bir ülkenin vatandaşı olarak üzerimize bir ödev olan sorumluluklarımızı…“Maske, mesafe ve temizlik” diyerek başlayan cümleler, “Toplu düğünler, toplu yemekler, toplu taziyeler yapılmamalı” diye verilen öneriler hep vatandaşa “ödevi”ni hatırlatmak maksatlı. Ne var ki vatandaşlarımızın epeyce bir kısmının “vurdum duymazlığı”, bir kısmının ise “zorunlulukları” pandemiden korunmak için yeterli olmuyor!Sabah fabrikadaki işine toplu taşıma aracıyla gidecek bir işçimiz kendini ne kadar koruyabilir? (Bakınız dünkü Metrobüs görüntülerine)Yakınını kaybetmiş bir vatandaşımız, cenaze taziyesine gelenleri nasıl engelleyebilir? Kapalı ortamda masa başında çalışmak zorunda olanımız, 2 saatte bir kapının önüne hava almaya çıkmak istediğini “yönetime” nasıl izah edebilir? Bakın sorular peş peşe geliyor. Bu nedenle vatandaşın “ödevleri”ni hatırlatan uyarıların çoğumuz tarafından bir karşılığı olmuyor."

"Acı reçete şart"

s-277a74aa78aa2d8de17e485c80e0b7c3261f72
Koronavirüs pandemisinde sonbahar ile birlikte tsunami başladığını ve daha da büyüyeceğini ifade eden Öztürk, yazısını şöyle noktaladı:
"Vatandaşımızın “ödevleri”ni hatırlatmak ya da sorumluluk sahiplerinin sorumluluğunun gereğini yapması artık yeterli değil.Onun için pandemide “acı reçete” şart. Tedarik zinciri kırılmadan, ekonominin çarklarını durdurmadan kısıtlamaların kapsamını genişletmek gerekiyor. Bir de denetleme ve ağır caydırıcı cezalar…Yoksa yakın bir gelecekte pandemi hepimizi kırıp geçirecek!Yanılıyor muyum?"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER