Yeni Tedbirler Açıklandı: Hafta Sonları Sınırlı Sokağa Çıkma Yasağı, Eğitim Yıl Sonuna Kadar Online

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüse karşı alına ek önlemleri açıkladı.

Yeni Tedbirler Açıklandı: Hafta Sonları Sınırlı Sokağa Çıkma Yasağı, Eğitim Yıl Sonuna Kadar Online

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüse karşı alına ek önlemleri açıkladı. Buna göre, hafta sonları saat 10: 00 ile 20:00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altı için de geçerli olacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

s-bcb9f22ccbb0894e6c858abac648de3165a41f
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu'nun önerilerinin görüşüldüğü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Koronavirüs aşı çalışmalarında umut verici gelişmeler yaşandığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:"Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen ölüm sayıları, Avrupa ve dünyanın pek çok yerinde tedbirlerin sıkılaştırmasına sebep oldu. Salgının seyri tırmanışını sürdürürse, hepimiz için can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak çalışmaları sürdürme görevimiz var.  Milletimizden bu fedakarlıkların boşa gitmemesi için salgınla mücadelede kurallara uyması ve daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz. Amacımız bir an önce ülkemizi bu salgın illetinden kurtararak hedeflerimize ulaşmaktır. Kabine toplantımızda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik."

"65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 20 yaş altına da uygulanacak"

s-d83ae667365dbb944749a2e89b1950a659dfbc
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra alınan tedbirleri açıkladı. O tedbirler şöyle: Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

"Restoran ve kafelerde sadece paket servisle çalışacak"

s-65bd7b60acb6aae71893210cc421e87d170ed1
Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek.Kamu ve özel sektördeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesine hassasiyet gösterilecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER