Yiğit Bulut'tan Vatandaşa Fahiş Fiyat Tavsiyesi: 'Her Şeyi Devlet Yapamaz; Gücünüzü Kullanın Tüketimi Kısın'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, fahiş gıda fiyatlarıyla ilgili olarak "Her şeyi devlet yapamaz vatandaşın tüketim gücünü kullanması gerekiyor.

Yiğit Bulut'tan Vatandaşa Fahiş Fiyat Tavsiyesi: 'Her Şeyi Devlet Yapamaz; Gücünüzü Kullanın Tüketimi Kısın'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, fahiş gıda fiyatlarıyla ilgili olarak "Her şeyi devlet yapamaz vatandaşın tüketim gücünü kullanması gerekiyor. Tüketimi kestiğiniz anda sizin gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter" dedi. 

s-2866e542b642a50342232106a15a7e56dc5e9e
Yiğit Bulut, CNN Türk canlı yayınında Merkez Bankası'nın sattığı rezerv miktarına yönelik iddialara yanıt verdi.

"Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı" iddiası

"Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı" iddiası"Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı" iddiası Bulut, "Türkiye’nin hiçbir zaman satılabilir rezervi olmadı. Cumhuriyet tarihinde 'Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı' diyenler rezervin ne olduğunu bilmeyenler, rezervin her zaman brüt olanına bakılır bütün dünya piyasalarında" açıklamasında bulundu. Bulut, bazı çevrelerin manipülasyon yapmaya çalıştığını söyledi ve "Tamamen cehalet içinde bunu söylüyorlar. Çok üzülerek söylüyorum profesör titri olan bazı insanlar gerçeği bilmelerine rağmen TV’lere çıkıp bunu söylüyorlar" dedi.

"Reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye"

s-def663ead0bae6493a576ae2aa197aa420bbb0
Salgın dönemindeki ekonomik verilere ilişkin de konuşan Bulut, "Ülkelerinin ekonomik göstergelerine baktığınız zaman Türkiye'nin büyümesine baktığınız zaman 2018-2020 arasındaki dönemde pandemi riski ile kıyasladığınızda pandemik riski göre reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye" ifadesinde bulundu.

"Tüketimi kestiğiniz anda gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter"

s-ab8cd19788c1af4318756b0206a2f8c113e9e7
Dolardaki düşüşe rağmen gıda fiyatlarının yüksek olmasına da değinen Bulut, tüketicilere çağrıda bulundu ve "Ciddi anlamda bir fırsatçılık var müdahale ettiğiniz zaman da şunu söylüyorlar ve diyorlar ki 'hani serbest piyasa ekonomisi idi siz niye müdahale ediyorsunuz' ben şunu söylemek istiyorum bakın her şeyi devlet yapamaz vatandaş tüketim gücünü kullanması gerekiyor. Tüketimi kestiğiniz anda sizin gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter" dedi. Erdoğan 'Nüfus Artışımız Düşüyor' Dedi ve Ekledi: 'Ailemize Yönelik Çok Büyük Operasyon Çekiliyor' - Koronavirüs: Türkiye'de Son 24 Saatte 82 Can Kaybı - Ahmet Kural Hakkında 5 Yıla Kadar Hapis Talebi: 'Seni Öldürürüm Dediğini Çok Net Duydum'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER