YÖK Başkanı Saraç: 'Üniversitelerde Bahar Döneminde Yüz Yüze Eğitim Yapılmayacak, YKS 25-26 Temmuz'da Yapılacak'

YÖK Başkanı Prof.

YÖK Başkanı Saraç: 'Üniversitelerde Bahar Döneminde Yüz Yüze Eğitim Yapılmayacak, YKS 25-26 Temmuz'da Yapılacak'

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını açıkladı. 

Saraç, YKS'nin ise 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

s-6e39d9f1bb0aa0ae1235498d01b5a6d2f99a75
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüsle ilgili alınan tedbirler konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

'Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak'

'Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak''Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak' Saraç'ın açıklamayı şöyle:
"Bu sene Bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürmeye karar verdik. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.Üniversitelerimiz yukarıda zikrettiğimiz uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretim imkanları altında sunamayacakları programları/dersleri ve uygulamalı dersleri yaz aylarında belirledikleri takvim içinde tamamlayacaklardır. Diğer bir ifade ile bu program ve dersler için bahar dönemi takvimini yaz aylarına taşımış oluyoruz. Türk yükseköğretiminin yaz okulu tecrübesi üniversitelerimiz için son derece değerli bir imkan sunmaktadır."

YKS ertelendi

s-ec6afa66ad4755a14fa1c32afd8e2899599d56
Saraç ayrıca, YKS sınavının ertelenerek, 25-26 Temmuz tarihlerine alındığını açıkladı:
"Bu kararı almamızdaki neden tedbirli olmak ve öğrencilerimizin daha salim ve dingin bir zihinle hazırlanarak bu imtihana girmesidir. ÖSYM ile bu takvimi birlikte sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz rahat olsun. Bu konudaki planlamalarımız tamamdır.YKS’de sorulacak müfredat ile ilgili önceliğimiz bugünün gerçeklerinin yansıdığı bir şekilde öğrencilerimizin lehine olanı aramaktır. Sınavda sorulacak sorular, bu soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde onlardan gelen tekliflere göre şekillenecektir. Yükseköğretime giriş sınavlarının ortaöğretimi desteklemesi gerektiğinin farkındayız. Sınava girecek öğrencilerimiz şu açıdan rahat olsunlar. Daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır."

"Yeni üniversite takvimi, yaz okulunun ardından belli olacak"

s-2c0122dcba5fba439a4d1811277f2ee4b9d004
"Yaz okulunun bitiş tarihleri göz önünde tutularak önümüzdeki yıl eğitim öğretim takvimini belirleyeceğiz. Bu hususta da geçmiş yıllarda sıra dışı durumlarda gerçekleştirdiğimiz uygulamalar ve tecrübeler ışığı altında bu konuyu rahatlıkla yönetebileceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kontrolden çıkan bir durum söz konusu olmadan inşallah bu olağanüstü zor süreci yöneteceğiz ve en az hasarla atlatacağız."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER